Pag ljeto 2023. – bogat i raznovrstan izbor aktivnosti i događanja

Ovog ljeta na području Grada Paga u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga održat će se razna kulturna, zabavna i sportska događanja.

Program započinje kazališnom predstavom “Otvoreni brak” u izvedbi Matije Prskalo i Slavka Jurage, koja će se održati u nedjelju 2. srpnja u atriju Kneževog dvora u Pagu s početkom u 21 sat.

Građani, turisti i posjetitelji na području Grada Paga od početka srpnja do sredine rujna moći će uživati u koncertima renomiranih domaćih i inozemnih glazbenika Lovre Pogorelića, Stefana Milenkovića u sklopu PagArtFestivala, koncertima ABBA i Real Tribute Benda, Paule i Đela Jusića, Zorice i Indigo benda, Infišanda, Marka Škugora, A strane, Marka Pecotića i Silvije, nastupima klapa Bošket, Armorin, Munita, Kaše, klape More i Đanija Stipaničeva na poetsko glazbenoj večeri Krste Jurasa, Gradske glazbe Pag, KUD-a Družine i dječjeg zbora Vijolice, ribarskim feštama u Šimunima i Sajmu otočnih proizvoda “Od Luna do Fortice” u Vlašićima, kreativnim radionicama izrade nakita te predstavama i radionicama za djecu i odrasle.

15. srpnja 2023. održat će se “ACI 40”, rođendanska proslava ACI Marine u Šimunima. Već tradicionalno, zadnji vikend u srpnju, održat će se Paški ljetni karneval, a maškarano ludilo zavladat će ulicama Grada Paga od 26. do 29. srpnja 2023. Po prvi puta ovo ljeto od 26. do 30. kolovoza održat će se i Bura fest u sklopu kojeg će se u kuli Skrivanat u Pagu održati likovna radionica za djecu “Čarobno ljeto”, radionica glazbene improvizacije “Harmonija na otoku”, plesna radionica “Otočke vibracije”, glumačka radionica “Ljetna avantura” dok će se u Atriju Kneževog dvora održati koncert francuskih šansona.

Osim u kulturnim i glazbenim događanjima posjetitelji će moći do sredine rujna uživati u Pag Summer Outdooru i sportskim aktivnostima uz pratnju profesionalnih vodiča koji će ih povesti najzanimljivijim lokacijama duž kamenog otoka i njihov boravak na Pagu ispuniti nezaboravnim doživljajima.

Ono što je sigurno jest da posjetitelji Paga ovo ljeto imaju zaista velik i raznovrstan izbor aktivnosti i događanja od kojih će svatko naći nešto za sebe i uživati na ovom kamenom otoku.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Paga

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.