Pag Summer Outdoor – četiri mjeseca uz bike, trail, climbing te kayaking rute mjesečevim otokom

Prvih dana lipnja na Pagu je započeo ovogodišnji Pag Summer Outdoor, projekt koji ne samo da doživljava nove kvalitativne iskorake nego ponudu čitavog otoka, koji povezuje čak dvije županije i pet otočnih turističkih zajednica, diže na znatno višu razinu. Projekt koji je počeo kao vikend program danas traje čak četiri mjeseca i mami ljubitelje aktivnog odmora na mjesečev otok.

Ljetne ture počele su prošlog tjedna kroz programe bike&trails na stazama otoka Paga. Pregršt outdoor događanja ovog ljeta nudi se na cijelom otoku – biciklizam, nordijsko hodanje, trail, kajakarenje na moru, SUP odnosno veslanje na dasci, jedrenje na dasci, trčanje i hodanje.

Pag se još jednom pokazao kao odličan domaćin i mjesto koje spaja ljubitelje outdoora, putovanja, fotografije i odlične gastronomije.

Cjelokupan program i sve detalje možete pronaći na web stranici Pag Outdoor, a sve aktivnosti provode licencirani vodiči. Zanimljivo je kako se za ove programe se plaća simbolična kotizacija, a u cijenu je uključen najam potrebne opreme.

Ovog vikenda kajakarenje uz najljepše plaže i hiking, ali i besplatne vođene ture gradom

Za četvrtak 08. lipnja najavljena je kajak tura u s plaže Ručica u Metajni. Kajakarenje na moru uvijek je događaj za pamćenje, a kada je u pitanju Paška uvala i plaže poput Ručice, Beriknice, Slane i Malina onda je dobra zabava uz vrhunske fotografije zajamčena.

Prolaz kroz špilju Gače u dužini od 100 metara posebno je atraktivan kao i pronalazak izvora pitke vode na mjesečevom kršu, kao i susret s autohtonim paškim ovčicama i nezaobilazan fotoshooting na Beriknici.

Svaki kajak ima vodonepropusnu torbu za kameru, dokumente, suhu odjeću, hranu, piće. Svaki sudionik zadužuje veslo i prsluk za plivanje, a na vama je samo da ponesete majicu, kupaći kostim, ručnik, kremu za zaštitu od sunca i dobru volju. Obavezne prijave putničkoj agenciji Sunturist na e-mail: info@excursions.com ili kontakt putem mobitela +385 99 245 8492.

/// Ovo je najposebnija i najatraktivnija plaža Mediterana – Beriknica ili Desert stone beach

Vikend pred nama osim kajakarenja donosi i zanimljive hiking rute te nordijsko hodanje u Povljani kao i bike rutu Novaljskim poljem. Za sve koji žele istražiti Novalju organizirane su i besplatne rute razgledavanja grada u sklopu projekta “Exploring Croatia with Darka”.

Outdoor otoka Paga povezuje četiri standardne aktivnosti – bike, trail, climbing te kayaking, a sve aktivnosti održavaju se u unikatnom okruženju paške prirode ubog čega je Pag Outdoor omiljeni među ljubiteljima aktivnog turizma.

Mjesečev otok i ove sezone potvrđuje svoj status jedne od najpoželjnijih hrvatskih destinacija za sve veći broj poklonika outdoora koji u slučaju Paga može imati sve razine uzbuđenja – od obiteljskih druženja s prirodom do vrlo zahtjevnih adrenalinskih nadmetanja.

Pag Summer Outdoor vas čeka – jeste li već ovdje?

Naslovna fotografija: Visit Novalja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.