“PAG OPEN – Costal Beach Sprint” atraktivna veslačka utrka po prvi puta u Pagu

spot_img

Veslačka utrka “PAG OPEN – Costal Beach Sprint” u subotu, 23. ožujka će okupiti natjecatelje iz nekoliko veslačkih klubova iz cijele Hrvatske. Očekuje se uzbudljiva, dinamična i napeta utrka, a veslačice i veslače sa obale će bodriti brojni gledatelji.

Veslačice i veslači natjecat će se po dobnim kategorijama i disciplinama, a u svim utrkama, uključujući i finala, natječu se u dvije trake koje su identične u svim udaljenostima i rasporedu. Utrka započinje sa startom na plaži, utrkuje se u obalnim čamcima te se ide u sprint do plutače i natrag. Utrka završava s po jednim veslačem iz svake ekipe koji trči do cilja na plaži. Cilj je doći do brojke od 18 finalista, odnosno devet finalnih utrka.

Coastal beach sprint je relativno nova veslačka disciplina gdje se vesla kratka udaljenost od 250 metara dok se ne stigne do okretne bove. Na putu do okretne bove potrebno je proći dvije bove u slalomu, a nakon što se zaokruži bova za okretanje, sportaši mogu veslati izravnom rutom do plaže.

veslačka utrka pag
Izvor: Grad Pag

Kvalifikacijske utrke po formatu najbrže vrijeme “time trial” započinju u 10 sati i na rasporedu su do 11:30. Utrke od prvog do trećeg mjesta su u “match race” formatu, a četiri najbrža vremena nastupaju u polufinalu koje čine posade s prvim i četvrtim vremenom te posade s drugim i trećim vremenom. Pobjednici polufinala nastupaju u finalu koje počinje u 12:10, a poraženi iz polufinala nastupaju u utrci za treće mjesto. Pobjednici dobivaju medalje za prva tri mjesta.

Prognoza je odlična, a zabava zagarantirana uz puno dobre energije i glazbe. Pridružite nam se na PAG OPEN 2024. – Coastal Beach Sprint u Pagu. Organizatori: Hrvatski veslački savez, Veslački savez Dalmacije, Veslački klub Pag i Grad Pag.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.