Pag za Uskrs dočekao prve goste uz paške specijalitete, šetnju Drugom stranom mjeseca, izložbe…

spot_img

U predivnom okruženju Trga Petra Krešimira IV u gradu Pagu, Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag zajedno su za Uskrs organizirali srdačnu dobrodošlicu i obilan Uskršnji doručak za prve goste ove godine. Manifestacija je privukla brojne turiste, kako domaće tako i strane posjetitelje, koji su se okupili uživajući u blagdanskom duhu.

Uskršnji doručak 2024, uskrs pag
Foto: Elvis Šmit

Pod budnim okom predstavnika Turističke zajednice Grada Paga, zajedno s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i predsjednicom Gradskog vijeća Jasnom Magaš, gosti su imali priliku uživati u druženju i gastronomskim delicijama.

Ozračje su dodatno uljepšali članovi Gradske glazbe, stvarajući blagdanski ugođaj i pridonoseći svečanosti i veselju tog dana. Gastro stol, s ljubavlju pripremljen od strane vještih kuhara restorana Na Tale, bio je prepun paških specijaliteta i delicija. Gosti su mogli uživati u raznovrsnim jelima poput svježeg pršuta, fritaje sa šparogama, ribljih specijaliteta, paškog sira, šunke, pogača te slastica od skute. Naravno, ni najmlađi nisu ostali zakinuti, jer su se s veseljem prepustili obojenim jajima.

Uskršnji doručak 2024, uskrs pag
Foto: Elvis Šmit

Posebnu pažnju privukao je par u tradicionalnoj paškoj narodnoj nošnji, koji je svojom autentičnom pojavom privlačio poglede posjetitelja i bio omiljena meta za fotografiranje. Posjetitelji su željeli zabilježiti uspomene s uskršnjeg doručka, stvarajući nezaboravne trenutke koje će ponijeti sa sobom.

Uskršnji doručak 2024, uskrs pag
Foto: Elvis Šmit

Pag pripremio bogat program za Uskrs

No, osim uživanja u gastronomskim užicima, grad Pag je ovog Uskrsa bio odredište brojnih turista, kako iz domaćih krajeva tako i iz inozemstva. Svi oni mogli su uživati u gostoprimstvu hotela Pagus i Meridijan te kampa u Šimunima.

Osim u gastronomskim užicima, posjetitelji su imali priliku istražiti i predivne prirodne staze otoka Paga. Naime, ono što je posebno izdvajalo ovaj Uskrs bio je naglasak na aktivnostima poput hikinga na stazama Zaton i Mikula, poznatim kao “Druga strana mjeseca”.

druga strana mjeseca
Foto: Alan Crljenko

Ove staze su pružale nevjerojatno iskustvo prirode i panoramske ljepote, koje su očaravale sve posjetitelje. Od osvježavajućih šetnji do zahtjevnijih planinarskih ruta, staze su bile prilika za istraživanje netaknute prirode.

druga strana mjeseca
Foto: Alan Crljenko

Osim aktivnosti na otvorenom, posjetitelji su mogli uroniti i u bogatu kulturnu i tradicijsku baštinu grada Paga. Pripremljene su razne izložbe koje su oživljavale povijest i običaje ovog prekrasnog mjesta. Tako su svi posjetitelji mogli razgledati Galeriju paške čipke, Etno kuću KUD-a Družina, izložbu Bartula Kašića na Trgu Petra Krešimira IV, Stalni postav izložbe solarstva u Magazinu soli te Stalni postav izložbe crkvene umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarite.

uskrs pag
Foto: Elvis Šmit

Ukratko, Uskršnji doručak na Trgu Petra Krešimira IV nije bio samo gastronomski doživljaj već prilika za istraživanje bogatstva prirode i kulture otoka Paga.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.