Pet romantičnih zalazaka sunca u Istri

Otkrijte najromantičnije zalaske sunca na srcolikom poluotoku. Zajedničko promatranje vatrenog zalaska nadahnut će vas da noć ispunite strastima. Romantika je u Istri način života, a trenutak susreta dana i noći važan je svim zaljubljenim Istranima. S voljenom osobom krenite na izlet u jedno od mjesta koje smo odabrali za vas i tamo zajedno uživajte u šarenilu koje sunce priredi prije nego potone iza horizonta.

Rovinj

Za sve one željne romantike zalazak sunca u Rovinju je zaista pravi doživljaj. Bez obzira je li se nebom miješaju čisto zlatno, crvene, narančaste i roza boje ili je pak sunce u zalasku djelomično sakriveno oblacima biti će to večer za pamćenje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U predvečerje je moguće sa gradske rive organizirano, brodom, krenuti na neki od rovinjskih otoka i uživati u zalasku sunca i smiraju dana.

Oprtalj

Jedan od najslikovitijih gradića sjeverne Istre kao da čitav stremi k nebu – njegov zvonik diže se u visine, kao i uspravni čempresi u podnožju grada. Podignite i vi pogled k nebu i zagrljeni promatrajte igru boja nad Istrom. Kad padne noć, zaputite se do neke od obližnjih konoba i dopustite da okusi tartufa probude strast u vama.

Lungomare Poreč

Dok sunce polako tone u more, prošetajte dugom stazom koja spaja Poreč i Funtanu. Neka vam morski zrak razbistri um i nadahne vas za noć punu užitaka.

Pula

Na poluotoku Verudela u blizini Pule nalazi se jedan od najromantičnijih vidikovaca Istre. Na njemu se nalazi zid crkvice srušene u oluji. Zid je obnovljen za potrebe snimanja filma i sada služi kao pozadina za vrhunske romantične selfieje u smiraj dana. Doživite zalazak sunca na Svetoj stijeni i napravite fotografiju za pamćenje!

Grimalda

Mjestašce stisnutih kućica, poznato po vrhunskim vinima, pružit će vam zalazak sunca u zelenom srcu Istre. Promatrajte kako zelenilo prirode polako tamni, dok nebo plamti žarkim bojama zalaska sunca.

Izvor: Istra.hr
Naslovna fotografija: Rossella Ziliotto/ Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.