Peti VukovART od 15. svibnja do 15 lipnja

VukovART, street art festival u Vukovaru, održat će se od 15. svibnja do 15. lipnja. Petu godinu za redom ugostit će najveća imena svjetske street art scene koji će obogatiti Vukovar, Luku umjetnosti. Tako će ove godine u Vukovar uploviti deset umjetnika s tri kontinenta. Ovogodišnji umjetnici su Boa Mistura iz Španjolske, BustArt iz Švicarske, Jana Brike iz Latvije, Mr Woodland iz Njemačke, Victor Splash iz Rusije, Artez iz Srbije, Juandres Vera iz Meksika, Kerim Mušanović iz Bosne i Hercegovine, Šumski iz Hrvatske te Marion Ruthardt iz Njemačke.

Do sada je u sklopu festivala nastalo 23 urbanih street art djela za koje je zaslužno 15 vrhunskih muralista i šest svjetskih anamorfnih 3D umjetnika. Naime, VukovART predstavlja jedinstveni koncept u kulturi i umjetnosti Vukovara. Promovira Vukovar kao Luku umjetnosti, mijenja vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život. Time je Vukovar postao „galerija na otvorenom“ u kojoj, uz lokalnu zajednicu, uživaju i turisti.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U sklopu festivala, vukovarske ulice i trgove obogatit će brojne izložbe i radionice, debate, dječji program, filmski i književni program, panel rasprava, živopisna predavanja i koncerti.

Tako će se 15. svibnja VukovART započeti koncertom rock benda Vatra, a u nastavku festivala nastupit će i Mia Dimšić, glazbeni sastav TRAG te vokalni sastav Akvarel. Davor Gobac vodit će Motivacijsko-likovnu radionicu za djecu, gdje će biti izložene i njegove slike.

Putopisna predavanja održat će Domagoj Jakopović Ribafish, Dušan Bućan i Robert Knjaz, a festival će posjetiti i međunarodna imena street art scene. Održat će se i aktivni vikend predvođen vukovarskim polumaratonom, a za malo opušteniju aktivnost organizirat će se biciklijada koja će obilaziti dosadašnja umjetnička djela. Tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj craft sceni i street food konceptima koji će pratiti veće događaje.

Organizator VukovART-a je grad Vukovar i Val kulture. A ovogodišnji Vukovart je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda kao i iz Interreg fonda, dok je generalni sponzor PPD. Za više detalja o programu pratite društvene mreže i web stranicu Vukovart-a.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije