Pimp my Pump iliti kako stare pumpe dobivaju dušu

Jedan od projekata, koji je Turistička zajednica grada Zagreba predstavila krajem prošlog mjeseca, povodom Dana grada, bio je i Pimp my Pump. Ovaj atraktivni projekt u sklopu kojega se oslikava 20 javnih slavina, odnosno pumpi za vodu, nastao je u suradnji s udrugom Preuredi moju pumpu.

https://www.facebook.com/pimpmypumpcroatia/posts/4462742497143942


Prepoznatljiva pumpa Viktorija zdenac, koju Zagrepčani od milja zovu Željezni Francek, nekada se upotrebljavala za potrebe domaćinstava. Danas je pak jedan od simbola glavnog grada, a svaka od njih zanimljiva je sama po sebi. Moguće ih je sve obići zahvaljujući osmišljenoj turističkoj ruti prikazanoj i na prigodnoj karti. Karta se može preuzeti u centrima za posjetitelje ili online na stranicama Turističke zajednice grada Zagreba.

Kada krenete u istraživanje Zagreba i njegove street art scene potražite Johna Lennona, Ivu Robića, Simpsone, Dartha Vadera… Svi oni nalaze se razasuti po cijelom Zagrebu, pronađite ih, a na pumpama se poslužite pitkom vodom.

Kako bi vam se olakšalo istraživanje, na svakoj pumpi nalazi se i QR kod. Skeniranjem mobitelom dostupne su informacije o motivu oslikanom na pumpi kao i o projektu u cjelini.

https://www.facebook.com/pimpmypumpcroatia/posts/4475033155914876


Projektom Pimp my Pump se, poručuju iz Turističke zajednice grada Zagreba, stvara svijest da grad Zagreb ima pitku vodu dostupnu na brojnim javnim lokacijama. Također se šalje ekološka poruka kako višekratnim korištenjem iste boce za vodu možemo utjecati na smanjenje upotrebe plastike.

Snažnu poruku o očuvanju i uređenju okoliša Turistička zajednica grada Zagreba šalje i projektom Viseći vrtovi. Postavljanjem 250 posuda za zelenilo na ulične svjetiljke Donjega i Gornjega grada također se pridonosi slici Zagreba kao ugodnog grada i održivoj turističkoj destinaciji.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.