Ulični triptih – novi street art projekt u Zagrebu

Ulični triptih novi je projekt koji će tijekom ove godine obogaćivati zagrebačke ulice malim street art remek djelima. Organizatori su Udruga Preuredi moju pumpu, koja stoji iza ljetne manifestacije Art park i Turistička zajednica grada Zagreba.

Program uličnih izložbi tijekom 2021. godine ponudit će presjek aktualne domaće street art scene. Postav Uličnog triptiha mijenjat će se u ciklusima. Naime, svaka tri mjeseca na panelima će osvanuti tri nova umjetnička rada s potpisom različitih hrvatskih autora. Također, kao dodatni element iznenađenja, jedna od tri lokacije svaki puta će biti drugačija.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Prvi trojac koji će od 12. do 14. ožujka pretvoriti panele u mala umjetnička djela bit će umjetnici Mislav Lešić, Zvonimir Haramija Hans i Boris Bare. Oslikavat će se paneli u Radićevoj ulici kod broja 42, zatim kod glavnih stepenica tržnice Dolac, te kod centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića.

S idejom skretanja misli od neizvjesne stvarnosti, potresa i svih njegovih vidljivih posljedica te sa željom da se uz pomoć kista i spreja osvježi centar grada, organizatori se nadaju kako će novi izložbeni koncept uljepšati pogled na zagrebačke ulice i razvedriti svakodnevicu.

– Kroz naš novi projekt Ulični triptih želimo pokazati da kist i sprej ne znače uvijek vandalizam, već da oni mogu stvoriti istinsku vizualnu umjetnost na javnim prostorima. Povezali smo se s najznačajnijim predstavnicima domaće street art scene te će svaka tri mjeseca novi umjetnici ostaviti svoj autorski trag izražavajući se putem različitih stilova i formi. Tako ćemo, kroz Ulični triptih, na određenim lokacijama u našem gradu, od kojih je naš Centar za posjetitelje uvijek središnja lokacija, stvoriti cjelogodišnju atrakciju te prenijeti pozitivne poruke uređenjem urbanog okruženja na suvremeni način, rekla je na kraju direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Naslovna fotografija: Mislav Lešić/ Sanjin Kaštelan

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.