Zamislite si doručak u vinogradu … i sad još zamislite pjenušac… Ne nije san, u subotu idemo u Ilok!

3. Pjenušavi srijemski doručak najavljen je za 2. srpnja na položaju Radoš vinarije Papak, u najistočnijem vinogradu Hrvatske – u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko – srijemske županije, TZ grada Iloka i hotela Dunav. 

Cilj pjenušavoga srijemskoga doručka je predstaviti eno-gastro destinaciju Srijem kroz poseban program koji uz pjenušce predstavlja i druga vina destinacije. Vinari će predstaviti svojoj publici pjenušava vina na neobaveznom, ugodnom druženju uz nadaleko poznate srijemske specijalitete i uz glazbu Petra Marković Tria, pod obiteljskim starim hrastom vinarije Papak, s pogledom na vinograde.

Nadaleko poznati srijemski doručak pripremit će hotel Dunav, u bojama i okusima Srijema: kušat će se kulen, kulenova seka, sirevi (kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni) zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom, kiflice, voće … 

/// Rukavica je bačena: Srijemski doručak ozbiljna konkurencija tradicionalnom engleskom doručku  

Nakon kušanja pjenušavih vina na početku srijemskoga doručka, svaki će vinar oko 13h ponuditi premijeru jednoga novog vina – “En primeur SRIJEM” vinarije Buhač, Čobanković,  Iločki Podrumi te Papak, Trs.   

 – Znamo da se hrana i vino ljube  na puno načina, ali ovdje, u Srijemu sljubljeni su neposredno u doticaju s izvorom – vinogradom, trsom, vjetrom i suncem. Okruženi smo onim što volimo – srijemskim obroncima, vinima Srijema, plodovima Srijema. Iskreno, autentično i neposredno, karakteristike su svakog istinskog doživljaja. Doživite pjenušava vina Srijema u Srijemu, pozvala je na Pjenušavi srijemski doručak Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Program Pjenušavog srijemskog doručka:

  • 10h00 – pjenušci dobrodošlice
  • 10h30 – otvorenje Pjenušavog doručka, pozdravni govor
  • 11h00 –  doručak u vinogradu uz glazbu Petra Marković Tria
  • 13h00  – »En primeur Srijem« – predstavljanje novih vina vinarija
  • 14h00  – završetak događaja

Broj mjesta je ograničen stoga su rezervacije obavezne na mail vinarije, a cijena Pjenušavog srijemskog doručka iznosi 100 kuna.  

Zamislite vinograd i u njemu doručak i vrhunska vina. Ako ste zamislili onda pravac Ilok i ponesite svoje dekice, kremice sa zaštitnim faktorima, šešire – i puno dobre volje. Pokušajte zaboraviti mobitele, opustite se i  pripazite na blizinu srpske mreže, koja je poprilično skupa, a blizu smo granice… preporučamo da isključite mobilne podatke.  

Ilok je, ako niste znali drugi najsunčaniji grad u Hrvatskoj, odmah iza Hvara. Domaći vinari tvrde kako upravo Ilok, najistočniji hrvatski grad, ima isti broj sunčanih sati kao Hvar. Upravo zbog toliko sunčanih dana traminac u Iloku je opojno sladak te ga piju i na kraljevskom dvoru. Ilok ima i plažu, na lijepom plavom Dunavu. No ono po čemu je Ilok nadaleko poznat su vina i to vrhunska.

Nakon doručka, gosti mogu otići na ručak u restorane u Iloku (uz posebne rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u kušaonicama/ podrumima vinara koji su sudjelovali na doručku. Također organizatori Pjenušavog srijemskog doručka nude i prijedloge za ručak, a za one koji će se u Vukovarsko-srijemskoj županiji zadržati duže tu su i prijedlozi za noćenje.

Fotografije: Julio Frangen

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.