Plivački maraton Šilo-Crikvenica srušio još jedan rekord

Plivački maraton Šilo-Crikvenica koji se svake godine održava 15. kolovoza, na blagdan Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice, najstariji je plivački maraton u Hrvatskoj. Prema dostupnim podacima, prvo organizirano natjecateljsko preplivavanje iz Šila u Crikvenicu održano je još 1910. godine.

Maraton se održava na utvrđenoj stazi od Šila do Crikvenice dužine 3500 m. Start je sa rive u Šilu, a cilj na Gradskom plivalištu u Crikvenici. Maraton se boduje za Cro Cup, a na njemu svake godine sudjeluju ponajbolji plivači daljinskog plivanja iz Hrvatske i inozemstva. Natjecati se mogu i svi rekreativci, zaljubljenici u plivanje, od kojih mnogi samo za njega treniraju cijelo ljeto. Omiljen od strane profesionalnih, ali i brojnih rekreativnih plivača, Plivački maraton Šilo-Crikvenica, ujedno i najstariji na Jadranu, dosadašnjih je godina rušio rekorde po broju natjecatelja kojih je iz godine u godinu bilo sve više.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ove godine je, zbog epidemioloških mjera kojima podliježu sva događanja pa tako i ovaj jubilarni 110. Plivački maraton Šilo – Crikvenica, maksimalni broj natjecatelja ograničen na 110. Nije bilo lako procijeniti koliko će se natjecatelja prijaviti, no na iznenađenje organizatora, Turističke zajednice Grada Crikvenice, i ove je godine ostvaren jedan rekord, a veže se uz rekordno vrijeme u kojemu je ispunjena kvota od 110 prijavljenih natjecatelja. U svega pet sati od otvaranja prijava organizator je bio primoran iste i zatvoriti.

Međutim, male nade za nekoliko natjecatelja još uvijek ima. Zbog izuzetno velikog interesa za ovogodišnjim izdanjem maratona, organizator će prilagoditi propozicije i uvjete natjecanja te će prijavljenima na 110. Plivački maraton Šilo – Crikvenica skratiti rok za uplatu kotizacije do danas (31. srpnja). Tek je uplatom kotizacije i slanjem potvrde na e-mail maraton@tzg-crikvenice.hr elektronička prijava konačno potvrđena. Na taj će se način potencijalno pružiti mogućnost za naknadnim prijavama koje će, ukoliko do toga dođe, biti otvorene od utorka 4. kolovoza 2020.

Fotografije: Turistička zajednica Grada Crikvenice

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.