Pobjedi sebe: IRONMAN stiže u Poreč iduće godine

Nakon suradnje s Ironman grupom koja je započela u 2019. godini te dva Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč iz serije Ironman natjecanja, Plava Laguna će sljedeće godine u Poreču organizirati 70.3 triatlon, jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja u ovom sportu, prenosi portal HrTurizam.hr.

Plava Laguna IRONMAN® 70.3® u Poreču održat će se 16. listopada 2022. godine. Već nekoliko dana prije, od 13. listopada, Poreč će živjeti u duhu triatlonskog sporta, a dan prije samog Ironman 70.3 natjecanja, u subotu, 15. listopada održat će se i IronKids utrka. 

Ironman 70.3 označava distancu u miljama koju sportaši trebaju proći 113 kilometara u tri discipline – 1.9 kilometara plivanja kroz kristalno čisto Jadransko more, 90 kilometara bicikliranja nevjerojatnim krajolicima Istre te 21,1 kilometar trčanja uz more. Start i cilj su planirani u Zelena Resortu.

– Hrvatska je savršena destinacija za svakog triatlonca koji želi doživjeti spektakularnu destinaciju i jedinstvenu kulturu za vrijeme svog natjecanja. Hrvatska ima sjajnu zajednicu sportaša triatlonaca i veselimo se što će još više natjecatelja doživjeti utrku IRONMAN 70.3 u Poreču, ističe Thomas Veje Olson, direktor IRONMAN Grupe za Europu, Bliski Istok i Afriku. 

Sami start koji kreće s plivačkom trasom, počinje ispred Hotela Parentium, tranzitna zona planirana je ispred Hotela Molindrio, a biciklistička trasa protezat će se do Buzeta i natrag. Posljednja, trkačka trasa započinje u tranzitnoj zoni u Zelena Resortu, do starog grada Poreča i natrag te do Funtane i natrag.

Najbolji na Plava Laguna IRONMAN 70.3. Poreč osigurati će si i mjesta za Svjetsko prvenstvo IRONMAN 70.3 koje će se održati u Lahti, Finska 26. – 27.kolovoza 2023. Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com/im703-croatia

Naslovna fotografija: Screenshot Youtube Plava Laguna IRONMAN 70.3 Poreč, Istria-Croatia

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.