Počelo 56. izdanje Vinkovačkih jeseni

Nakon prošlogodišnjeg pandemijskog izdanja manifestacije, organizatori su se potrudili da posjetitelji u sljedećih deset dana uživaju u bogatom programu koji slave naše običaje.

Vinkovci su na nogama već od samog jutra, a sve je počelo popratnim programom u lapidariju vinkovačkog Gradskog muzeja koji na pet dana postaje Dvorište ideja. Mnoštvo radionica, pokoja predstava i zanimljivi nastupi potaknut će kreativni i stvaralački duh najmlađih posjetitelja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Svoja vrata danas je otvario i Slavonski sokak gdje 51 izlagač predstavlja bogatu ponudu domaćih i autohtonih proizvoda, popraćenu svakodnevnim zvucima tamburice. Sokak će ovoga rujna biti mjesto i vrhunskog čobanca, jer će do 15. rujna svaki dan lovačka društva tamo skuhati 400 porcija. Popnete li se gore u Dugu ulicu, tik do središnje pozornice, moći će se degustirati vrhunska kvalitetna vina Vinskog sokaka i to svaki dan od 16 sati do ponoći.

Danas počinju i Folklorne večeri, koje će do 15. rujna u Vinkovce, na središnjoj gradskoj pozornici donijeti nastupe ukupno 43 kulturno-umjetnička društva iz Vukovarsko-srijemske županije, a cijelu Županijsku smotru folklora i ove će godine ocjenjivati stručni žiri. Zajedno s njima otplesat ćemo do Državne smotre folklora u kojoj će nastupiti tri domaća društva, te do Svečanog mimohoda u nedjelju 19. rujna u kojemu ćemo gledati defile 42 domaća i čak 28 gostujućih KUD-ova.

Prvi dan zatvorit će koncert Opće opasnosti na pozornici u centru grada, ispod lampe u Vinkovcima.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije