Pogledajte fenomenalnu igru sunca, magle i sjene, a koja je uhvaćena u jedan od najljepših hrvatskih timelapse filmova

spot_img

Priroda je najbolji umjetnik.

A to dobro znaju najpoznatijii i najnagrađivanijii hrvatski fotografi, Mario Romulić i Dražen Stojčić iz Osijeka, koji su snimili ili “uhvatili” mnoge impresivne i fantastične snimke i kadrove, a koje su kasnije pretvorili u impresivne turističke filmove iz cijele Hrvatske. Teško je izdvojiti koji su najbolji, no nas je oduševio timelapse video iz Motovuna.

Hrvatskih fotografi Mario Romulic & Dražen Stojčić godinama su pokušavali uhvatiti proljetnu maglu koja izranja iz doline Mirne, a pojavljuje se samo kada se poslože posebni vremenski uvjeti. Nakon mnogo neuspješnih izleta i hvatanja jutarnje magle oko motovunskog brijega, a upornost se uvijek nagradi, došao je napokon i taj dan kada je čarobna magla uhvaćena kroz objektiv Marija i Dražena.

U produkciju još jednog impresivnog videa Romuliću i Stojčiću pridružio se i urednik Goran Markovanović te glazbeni skladatelj i pijanist Matej Meštrović. Rezultat svega je novi impresivni video Romulic & Stojčić multimedia studija, pod nazivom “Misty Motovun”.

Jedino što možemo reći je – opustite se i uživajte

Inače, radi se o tehnici koja se zove timelaps, što znači da se kroz određeni vremenski period cijelu noć, par sati, po danu… se snimaju kontinuirane fotografije koje se poslije obrade pretvaraju u video sekvencu.

U Motovunu vlada posebna pozitivna energija, opojnim mirisom tartufa i najboljim teranom –  Motovun, je teško opisati riječima, ukoliko nismo pisci bajki, jednostavno ga je potrebno doživjeti. 

Gastronomija ovoga kraja temelji se na starim istarskim receptima a pravu draž daje joj visokocijenjeni bijeli tartuf pronađen upravo u Motovunskoj šumi. Istarski pršut, istarska maneštra, različite vrste tjestenina (fuži, njoki, pljukanci) spravljeni u različitim umacima od samoniklog sviježeg sezonskog bilja ili gulašu od divljači, ombolo i kobasice s kiselim kupusom, fritaja sa šparogama ili tartufom samo su neka od najpopularnijih domaćih jela i specijaliteta koji se poslužuju u idiličnim domaćim objektima.

Posjetite ovaj prekrasan i čaroban gradić u unutrašnjosti Istre. Posjetite Motovun

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.