Pogledajte nevjerojatne fotografije s prvog Camino Imota vikenda

Hrvatska je bogatija za još jednu Camino stazu. Nakon Krka koji je u Camino obitelj ušao 2019. godine, Imotska krajina dobila je dionicu ove najpoznatije mreže hodočasničkih putova. Camino Imota vikend održan je proteklog vikenda čime je Camino Imota staza i prigodno “otvorena”.

Više od 100 hodočasnika u tri dana je prošetalo Camino Imota rutom, a prema izjavama iskusnijih sudionika, ova ruta izgledom podsjeća na onu kroz Galiciju. Osim velikog broja sudionika, Camino Imota vikend privukao je i zanimanje na društvenim mrežama. Tako je Facebook grupa u vrlo kratko vrijeme skupila više od 600 pratitelja.

Unatoč visokim temperaturama dojmovi hodočasnika vrlo su pozitivni, a to i ne čudi s obzirom na spektakularan krajolik koji nudi Imotska krajina. No osim prirodnih ljepota na ruti Camino Imota nalaze se i brojni sakralni objekti, te značajni lokaliteti prirodne i kulturne baštine.

O Camino Imota ruti već smo pisali no samo kratko ponovimo kako ruta traje tri dana u kojima hodočasnici pređu oko 75 kilometara. Početak staze je u Biorinama (lokalitet Pištet), pa preko crkve Sv. Jakova i lokaliteta Crkvine ide prema Lovreću gdje je ujedno i kraj prvog dana. Drugi dan započinje iz Lovreća pa preko Nikolića, Strinića, Lokvičića do Prološkog Blata i dalje kroz Proložac do Zelene katedrale. Treći dan put vodi od Zelene katedrale preko Kamenmosta, Zmijavaca i Runovića do Vinjana i Imotskog, gdje je u crkvi Sv. Frane završetak puta.

Hodočasnici su u svoje hodočasničke putovnice dobili prigodne pečate, koji služe kao potvrda o prijeđenoj ruti – Camino Imota Compostela.

Cjelokupnu fotogaleriju koja je nastala na Camino Imota vikendu možete pogledati u Facebook grupi Camino Imota, a opširnije o ovom događanju možete pročitati na sljedećoj POVEZNICI.

Fotografije: Facebook grupa Camino Imota

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.