Porečko ljeto: I ovoga tjedna brojna događanja za sve uzraste

Večeras (21. kolovoza 2023.) na porečkoj rivi pokraj hotela Palazzo uz zalazak sunca (oko 20 sati) posjetitelji će imati priliku uživati u hipnotizirajućem plesu “Melting sunset” uz vatrene rekvizite za ispraćaj zalaska sunca. Opuštajuća atmosfera uz ambijentalnu glazbu ponudit će posjetiteljima mogućnost promatranja atraktivne konceptualne plesne izvedbe uz prekrasnu prirodnu kulisu.

Melting Sunset, izvor fotografije: Turistička zajednica grada Poreča

Također večeras, s početkom u 21 sat, u Parku Olge Ban održat će se program “Magic is in the Air”. Radi se o plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku uz mnogobrojne dodatne scenske svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime.

U utorak, 22. kolovoza 2023. večernju atmosferu u gradu upotpunit će glazbeni program “Music on Square” koji će od 21 sat posjetiteljima pružati mogućnost da zaplešu i uživaju u toploj ljetnoj atmosferi glavnog gradskog trga.

U srijedu, 23. kolovoza na rasporedu je besplatna interpretativna šetnja kroz povijest Poreča “La mula de Parenzo Tours”. Posjetitelji će imati priliku razgledati Poreč, upoznati ribarsku tradiciju ali i doznati kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Legenda o La muli svima je poznata, ali doživjeti je na ulicama i trgovima Poreča, otkrit će detalje koje do sada nisu bili poznati. Zbog velikog interesa, sva su mjesta za ovaj termin popunjena. Sljedeća tura je na rasporedu u srijedu, 6. rujna pa Vas pozivamo da rezervirate svoje mjesto na vrijeme i pridružite se besplatnoj interpretativnoj šetnji kroz povijest Poreča.

La mula de Parenzo šetnja, porečko ljeto kolovoz
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Poreča

Informacije i rezervacije pozivom na +385 (0)91 432 3745 ili porukom na e-mail.

Ovoga tjedna, posjetitelji će moći uživati i u uličnim performansama u sklopu 23. Street Art-a Poreč. Detaljan program festivala dostupan je na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

U četvrtak, 24. kolovoza 2023. na Trgu slobode od 9 do 21 sat, u organizaciji “Domaće web tržnice” održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda na kojoj će svoje proizvode izložiti 15-ak štandova koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

domaća web tržnica, porečko ljeto kolovoz
Domaća web tržnica, izvor fotografije: Turistička zajednica grada Poreča

Sinonim za raznovrstan, a jedinstven, visokokvalitetan, a već tradicionalan izbor ljubitelja jazza jest porečki lapidarij Zavičajnog muzeja koji ove srijede, 23. kolovoza u sklopu koncerata Jazz u lapidariju nudi koncert QuRaTo (HRV). Organizator koncerta je Pučko otvoreno učilište Poreč.

U petak, 25. kolovoza ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u koncertu mladih gitarista Rhapsody guitar (gitare / guitars) u sklopu jednog od najstarijih porečkih festivala “Koncerti u Eufrazijani” koji organizira Pučko otvoreno učilište Poreč.

Više detalja o programu manifestacije Porečko ljeto možete pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Poreča, na Facebook stranici kao i na aplikaciji Moove. Dodatno TZG Poreč objavljuje i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti u Informativnom centru Turističke zajednice grada Poreča.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.