POREČKO LJETO: Ples na svili, Melting sunset, Pjat na molu, Coldplay tribute band i još puno zabave za sve uzraste

I ovog tjedna Poreč je za svoje broje goste i sugrađane pripremio pregršt programa za sve uzraste i ukuse. Večeras (7.8.2023.) na Porečkoj rivi pokraj hotela Palazzo u zalazak sunca (cc 20.25 sati) posjetitelji će imati priliku uživati u hipnotizirajućem plesu „Melting sunset“ uz vatrene rekvizite za ispraćaj zalaska sunca. Opuštajuća atmosfera uz ambijentalnu glazbu ponuditi će posjetiteljima mogućnost promatranja atraktivne konceptualne plesne izvedbe uz prekrasnu prirodnu kulisu.

Također večeras, s početkom u 21.00 sati, u Parku Olge Ban održat će se program „Magic is in the Air“. Radi se o plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku uz mnogobrojne dodatne scenske svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime.

U četvrtak, 10.8.2023. na Trgu slobode od 9 do 21 sat, u organizaciji “Domaće web tržnice” održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda na kojoj će svoje proizvode izložiti petnaestak štandova koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

Također, u četvrtak navečer na Trgu slobode nastupit će jedan od vodećih Coldplay tribute bendova – Liveplay. U želji da ne budu “tek još jedan tribute bend”, Liveplay izvodi bogat show sa zvukovima, vizualima i emocijama, koji će uključiti i dojmiti publiku svih uzrasta.Njihovi koncerti su atraktivni i podsjećaju na sjajne live nastupe Coldplaya. Pridružite nam se u Poreču i prepustite se neodoljivoj mješavini boja, zvukova i atmosfere!

Pjat na molu – prilika za kušanje morskih delicija

U petak, 11.8.2023. od 19.00 sati za sve ljubitelje morskih delicija Turistička zajednica grada Poreča pripremila je na Carinskom gatu novi gastro program „Pjat na molu“. Bit će to prilika za kušanje lokalnih morskih delicija kao što su bakalar na bijelo, salata od hobotnice, salata od sipa i kanaštrela, slani sardoni na rukoli, marinirani sardoni, dagnje na buzaru, miješane školjke na buzaru, brodet sa palentom, šugo od lignji sa palentom, kapesante na garbunu, srdele i brancin na žaru. Za ugodnu atmosferu i dobru zabavu pobrinut će se Alfa Time Band.

Jutarnji subotnji đir (12.08. 2023.) uljepšat će od10.00 sati uvijek dobro raspoloženi Baredinosauri, koji će svevremenskim hitovima ispuniti Trg slobode.

U nedjelju ujutro (13.08.2023.), u sklopu Porečkog ljeta, Turistička zajednica grada Poreča priredila je za one najmlađe plesnu predstavu “Little Red Riding Hood” u izvedbi talentirane domaće ekipe iz USB-a Poreč. Predstava započinje u 9:15, prije velikih vrućina i odlaska na more, i to u Parku Matije Gupca.

Mališani i njihovi roditelji imat će priliku vidjeti nešto malo drugačiju priču o Crvenkapici u kojoj na kraju priče glavna junakinja Crvenkapica i ozloglašeni Vuk postaju prijatelji. Biti će tu još puno nevjerojatnih stvari, bića i pojava.

porečko ljeto crvenkapica
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Poreča

Više detalja o programu Porečko ljeto možete pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Poreča www.myporec.com, na Facebook stranici kao i na aplikaciji Moove, a dodatno TZG Poreč tiska i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti u Informativnom centru Turističke zajednice grada Poreča.

Izvor i foto: TZ Grada Porečs

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.