Porečko ljeto: Queen tribute bend osvojio publiku, u nedjelju predstava za najmlađe “Little Red Riding Hood”

Pravi rock spektakl priredio je sinoć  jedan najvećih europskih Queen tribute bendova koji je svojim izvedbama pjesama, ali i utjelovljenjem članova kultnog banda odmah osvojio mnogobrojnu porečku publiku koja je pjevala i plesala uz nezaboravne hitove poput I Want to Break Free, Under Preassure, Don’t Stop Me Now i Bohemian Rapsody. Bend je oduševio publiku svojom realističnom izvedbom i fantastičnim nastupom.

Pregršt sjajnih događanja u sklopu Porečkog ljeta ovoga tjedna upotpunili su atmosferu u gradu i ponudili za svakoga ponešto.

U ponedjeljak, 10. srpnja na porečkoj rivi posjetitelji su mogli uživati u plesu uz vatrene rekvizite za ispraćaj zalaska sunca “Melting sunset”. Opuštajuća i hipnotizirajuća atmosfera uz zvuk valova te atraktivne konceptualne plesne izvedbe uz prekrasnu prirodnu kulisu savršeno su se uklopile u ljetnu porečku večer. Isti dan, u parku Olge Ban održao se program “Magic is in the Air” u izvedbi plesačica Udruge mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč koji je impresivnim gimnastičko-akrobatskim vještinama u zraku uz mnogobrojne dodatne svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime privukao je veliki broj posjetitelja.

U utorak, 11. srpnja Trg slobode ugostio je glazbeni program “Music on Square”. Posjetitelji su imali priliku uživati u poznatim hitovima za ples, opuštenoj ljetnoj atmosferi i jedinstvenom ambijentu glavnog gradskog trga.

Druga po redu besplatna interpretativna šetnja kroz povijest Poreča “La mula de Parenzo Tours” za koju se tražilo mjesto više, pružila je sudionicima mogućnost da uživaju u razgledu Poreča, upoznaju ribarsku tradiciju ali i doznaju kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Legenda o La muli svima je poznata, ali doživjeti je na ulicama i trgovima Poreča, brojnim je posjetiteljima otkrila detalje koje do tad nisu znali. Posjetitelji su duž cijelog itinerara, uz glazbenu pratnju na harmonici, imali priliku naučiti rijeci porečke neslužbene himne  “La mula de Parenzo” i zapjevati zajedno sa svojim vodicima.

Porečko ljeto nastavlja se i sljedeći tjedan

Jutarnji subotnji đir uljepšat će od 10 sati uvijek dobro raspoloženi Baredinosauri, koji će svevremenskim hitovima ispuniti Trg slobode.

Za one najmlađe, u nedjelju, 16. srpnja u 9:15 na Trgu Matije Gupca održat će se dječja predstava “Little Red Riding Hood”. Svi smo čitali ovu priču, ali ovo je ipak nešto malo drugačija priča o Crvenkapici. Mogu li se na kraju Crvenkapica i Vuk slagati i postati prijatelji? U ovoj priči i to je moguće uz još puno nevjerojatnih stvari, bića i pojava.

Sljedeći tjedan, u ponedjeljak, 17. srpnja s početkom u 21 sat, u Parku Olge Ban posjetitelji će moći ponovno uživati u impresivnim gimnastičko-akrobatskim vještinama u zraku uz mnogobrojne dodatne scenske svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime programa “Magic is in the Air”.

U četvrtak, na Trgu slobode od 9 do 21 sat, u organizaciji “Domaće web tržnice” održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda. Izlagači će svoje proizvode izložiti na petnaestak štandova. Nudit će se tipični istarski proizvodi – med i pčelinji proizvodi, maslinovo ulje, povrće, proizvodi od konoplje, proizvodi od lavande, prirodna kozmetika, suhomesnati proizvodi, različite vrste brašna, proizvodi od goji bobica, vino, rakije, voćne prerađevine.

Programi su objavljeni u kalendaru događanja na stranicama TZ grada Poreča i na Facebook stranici kao i na aplikaciji Moove. Dodatno TZG Poreč tiska i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti u Informativnom centru TZ grada Poreča.

Izvor i foto: Turistička zajednica grada Poreča
Autor naslovne fotografija: Nikola Mažibrada

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.