Porečko ljeto se nastavlja… pogledajte što vas očekuje ovog tjedna

spot_img

Bogati program manifestacije Porečko ljeto nastavlja se i ovog tjedna. Tako će večeras, s početkom u 21 sat, u Parku Olge Ban posjetitelji će moći uživati u čarobnom programu “Magic is in the Air”. Radi se o plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku upotpunjene mnogobrojnim dodatnim scenskim svjetlosnim efektima, atraktivnim kostimima te opčaravajućom glazbom.

porečko ljeto Magic is in the Air
Magic is in the Air

Na Veliku Gospu, 15. kolovoza 2023. večernju atmosferu u gradu upotpunit će glazbeni program “Music on Square” koji će od 21 sat posjetiteljima pružati mogućnost da zaplešu i uživaju u toploj ljetnoj atmosferi glavnog gradskog trga.

U srijedu, 16. kolovoza na rasporedu je besplatna interpretativna šetnja kroz povijest Poreča “La mula de Parenzo Tours”. Posjetitelji će imati priliku da razgledaju Poreč, upoznaju ribarsku tradiciju ali i doznaju kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Legenda o La muli svima je poznata, ali doživjeti je na ulicama i trgovima Poreča, otkrit će detalje koje do sada nisu bili poznati. Zbog velikog interesa, sva su mjesta za ovaj termin popunjena. Sljedeća tura je na rasporedu u srijedu, 23. kolovoza, pa Vas organizatori pozivaju da rezervirate svoje mjesto na vrijeme i pridružite im se na besplatnoj interpretativnoj šetnji kroz povijest Poreča.

Informacije i rezervacije pozivom na +385 (0)91 432 3745 ili porukom na e-mail.

La mula de Parenzo šetnja
La mula de Parenzo Tours

Sinonim za raznovrstan, a jedinstven, visokokvalitetan, a već tradicionalan izbor ljubitelja jazza jest porečki lapidarij Zavičajnog muzeja koji ove srijede, 16. kolovoza u sklopu koncerata Jazz u lapidariju nudi koncert Ivan Kapec 5tet (HRV). Organizator koncerta je Pučko otvoreno učilište Poreč.

procesija s kipom svetog roka, porečko ljeto ovog tjedna
Procesija s kipom svetog Roka

Također u srijedu, 16. kolovoza na blagdan sv. Roka, u 11 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi u Novoj Vasi, te tradicionalna procesija ulicama mjesta. U 18 sati na Rotondi starta tradicionalna dječja biciklijada, a sudjelovati mogu svi od 9 godina i stariji. Vozi se po Parenzani, šumskim i poljskim putevima, te je poželjan MTB bicikl. Od 18 sati na potezu od crkve do polivalentnog igrališta otvara se i domaća tržnica lokalnih proizvođača koji će promovirati svoja vina, maslinova ulja, povrće i voće. Večernja zabava održat će se istog dana uz Tu i tamo bend s gostima na Rotondi, dok će na polivalentnom igralištu nastupiti HIT REVIVAL bend i DJ Dez. Posjetitelje očekuje i gastro ponuda, a za djecu je predviđen je zabavni dio uz napuhance i vrtuljke.

domaća web tržnica
Domaća web tržnica

U četvrtak, 17. kolovoza 2023. na Trgu slobode od 9 do 21 sat, u organizaciji “Domaće web tržnice” održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda na kojoj će svoje proizvode izložiti 15-ak štandova koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

U petak, 18. kolovoza ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u koncertu gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb u sklopu jednog od najstarijih porečkih festivala “Koncerti u Eufrazijani” koji organizira Pučko otvoreno učilište Poreč.

Koncerti u Eufrazijani - Cadenza, porečko ljeto ovog tjedna
Koncerti u Eufrazijani – Cadenza

Više detalja o programu manifestacije Porečko ljeto možete pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Poreča, na Facebook stranici kao i na aplikaciji Moove. Dodatno TZG Poreč objavljuje i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti u Informativnom centru Turističke zajednice grada Poreča.

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Poreča

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.