Portugizac Plešivica: prvo mlado vino koje obilježava jesen!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije.

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, prvo mlado vino Portugizac Selection predstavit će devet vinogradara s Plešivice: Drago Ciban, Branko Puščak, Željko Vukoder, Zdenko Vučinić, Robert Braje, Josip Braje, OPG Majcenović Nadica, Željko Gregorić i Plešivica PZ, koji su izabrali najkvalitetnije grožđe i preradili ga u Poljoprivrednoj zadruzi Plešivica. Ove godine proizvedeno je 1000 litara mladog vina – Portugizac Selection.

Prva u nizu degustacija mladog vina iz ovogodišnje berbe, održat će se u subotu, 10. listopada 2020., od 12 do 15 sati, kada će se Portugizac Plešivica Selection 2020., zavrtiti u čašama poznate vinske kuće Witrina u Vlaškoj ulici 7, na Europskom trgu u Zagrebu.

Uz garantiranu kvalitetu po odličnoj promotivnoj cijeni od 35 kn, zaljubljenici u vino će nakon degustacije svoje čaše zamijeniti za butelju, koju s lakoćom mogu sljubiti uz nedjeljni ručak.

Ovogodišnju berbu karakteriziraju manji prinosi te dobra kvaliteta grožđa s visokim sladorom i ugodnim kiselinama. Mlado vino je tamnocrvene boje, lijepe sortne arome i ugodnog voćnog okusa. U ove jesenje dane, može se lijepo sljubiti s jelima od divljači, tamnim mesom te nezaobilaznim kestenima, sirevima, copanjekom, krvavicama, pečenicama s restanim krumpirom i dinstanim zeljem, buncekom, domaćom puricom, patkama te ostalim tradicionalnim jelima.

Naslovna fotografija: Portugizac, Vedrana Orlović

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.