Večeras posjetite 16. Noć muzeja u virtualnom izdanju

Muzeji diljem Hrvatske prilagodili su se epidemiološkoj situaciji, te će 16. Noć muzeja večeras biti održana u virtualnom okruženju. Na poziv Hrvatskog muzejskog društva odazvala se čak 171 muzejska, baštinska ili obrazovna institucija, koje će se predstaviti na jednom mjestu. Veliki odaziv iznimno raduje sudionike i organizatore ovogodišnjeg digitalnog izdanja Noći muzeja i potvrđuje opravdanost kreiranja kulturnih sadržaja i komuniciranja tih sadržaja publici i najširoj javnosti i u otežanim uvjetima.

Tako će svi zainteresirani, odnosno stari i novi posjetitelji Noći muzeja, večeras od 18 sati, moći “prošetati” i pretraživati atraktivne sadržaje putem digitalne platforme nocmuzeja.hr , kao i putem društvenih mreža, digitalnih aplikacija i stranica pojedinih ustanova. Sve što trebate je pratiti poveznicu na kojoj se nalaze popisi muzeja po lokacijama, županijama, kategoriji ili vrsti programa. Osim u virtualnim šetnjama muzejima, između ostaloga, moći će se uživati u glazbenom programu, igraonicama, radionicama… Program Noći muzeja traje do 23 sata.

16. Noć muzeja s temom “Zadaće muzeja u uvjetima krize”

Članak se nastavlja ispod oglasa

U okolnostima globalne krize proteklih mjeseci izazvane pandemijom COVID-19 u Hrvatskoj i razornim potresom u Zagrebu, a nedavno u Petrinji, Sisku i Glini, većina muzejskih i sličnih kulturnih događanja preselila se u digitalne kanale. Organiziranjem digitalne Noći muzeja iskazuje se veliki interes brojnih sudionika i najšire javnosti za sadržajima koje su muzejske i druge institucije proteklu godinu kreirale i nudile javnostima putem digitalnih medija.

Proteklih 15 godina Noć muzeja je obilježila masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći. Manifestacija je u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja proteklih godina. Zato organizatori šesnaeste po redu Noći muzeja ukazuju na značenje opstojnosti muzeja u uvjetima globalne krize, te će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da sudjeluje i uživa u virtualnim izdanjima pripremljenih događanja.

Uspjehu Noći muzeja svih ovih godina, doprinijele su brojne muzejske, baštinske, znanstvene i obrazovne institucije. Upravo su one, kreirajući atraktivne programe, privlačile tradicionalnu muzejsku publika kao i “novu publiku”, koja je dijelom potekla i nastala i na programima Noći muzeja.

Naslovna fotografija: Hologram bana Josipa Šokčevića u Gradskom muzeju Vinkovci/ TZ Vukovarsko-srijemske županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.