Potraga za pisanicama u Zagrebačkoj županiji: Bilo kuda pisanice svuda

Uskrsna uređenja trgova ove godine čini se bogatija su i maštovitija nego prijašnjih godina. Uslijed epidemije i nemogućnosti okupljanja gradovi su na ovaj način željeli razveseliti svoje mještane i goste.

Zanimljiv obilazak za mališane može biti šetnja mjestima zagrebačkog zelenog prstena gdje vas u svakom gradu i mjestu čekaju zanimljive instalacije i pisanice. Ako krenete put Jastrebarskog i Plešivice naići ćete na zanimljive pisanice koje su oslikali mladi studenti akademije likovnih umjetnosti.

Pisanice se nalaze i u Pisarovini, a sve kako bi ovog Uskrsa zabavili i djecu i odrasle.

Ivanić-Gradom zec traži mrkve

Suzana Lovrenščak iz Centra za posjetitelje, koju mještani od milja zovu Suza, sudjeluje u uređenju grada za većinu manifestacija, od Bučijade, Adventa do Međunarodnog žabarskog karnevala. Tako je osmislilila i ovogodišnje dekoracije za Uskrs, a njene vrijedne ruke obojale su sve pisanice, mrkve i zeca. Djelatnici Komunalnog centra Ivanić-Grad izrezali su i postavili ukrase na javnu površinu uz šetnicu i na malom trgu u centru grada u suradnji s Gradom i TZ Ivanić-Grada.

Prošetajte šetnicom, posjetite novootvorene unutarnje bazene SB Naftlan ili Seoski turizam Kezele. Izletište Petek koji nude blagdanski paket program s noćenjima, uskrsnim doručkom i sadržajima za djecu i odrasle. Svi nabrojani turistički objekti imaju oznaku “Safe stay in Croatia” što je izuzetno važno da se gosti osjećaju dobrodošlo i sigurno u Ivanić-Gradu.

Vrbovec je uređenjem središnjeg parka postao prava atrakcija. Najveća nagrada su osmjesi mališana kad vide piliće, koku, pijetle, zečeve, jaja raznih veličina, boja i oblika u osvjetljenom dvorištu, Prema podacima turističke zajednice djeca, ali i odrasli, oslikali preko 250 izrezanih jaja koja su izložena uz šetnicu. 

Zanimljive instalacije koje će oduševiti Vaše mališane pronaći ćete nadomak Zagreba i u Svetoj Nedelji.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.