Potreba je majka svih izuma: Inovacije u vrijeme korone

Koronavirus pandemija je potresla cijeli svijet, uzrokujući oprez, socijalno distanciranje i otkazivanje brojnih planova. Život kakvog poznajemo je stavljen na čekanje. U nadi da će ovaj primjer biti inspirativan malim poduzetnicima, donosimo vam korona-priču o poduzetnicima koji stoje iza projekta PuzzlePunks, a koji su transformirali ovu poslovnu krizu u priliku za kreiranje nečeg novog.

PuzzlePunks je brend Escape Rooma koji su osmislili Diana Marlais i Bogdan Dascalescu, par iz Dubrovnika, koji na Vojnoviću imaju dvije sobe pune zagonetki, jedna ispirirana Igrom Prijestolja, a druga periodom Dubrovačke Republike. Prilagodili su se koronavirus krizi, pretvorivši svoj escape room inspiriran Igrom Prijestolja u virtualnu online igru. Sada vi, vaša obitelji i prijatelji možete
sudjelovati u ovoj zabavnoj igri punoj izazova, iz udobnosti svog kauča, gdje god se u svijetu nalazili. “Mi smo prva kompanija u Hrvatskoj koja pruža escape room igru online putem videa uživo & jedni smo od prvih u svijetu koji su uspješno proveli taj koncept” ponosno ističe Marlais i dodaje kako su im rezervacije svakim danom bivale otkazane i opstanak posla je sve više bio pod upitnikom. Cijeli svijet se jednostavno zaustavio, i zapravo nismo znali kako pokriti sve troškove poslovanja bez ikakvih prihoda. Baš u vrijeme kad smo saznali da očekujemo bebu. Potreba je majka svih izuma, pa nas je tako i u našem slučaju, natjerala da budemo kreativni, da se prilagodimo i uvedemo promjene” zaključuje Diana.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Virtualna escape room igra vodi vas u svijet Igre Prijestolja gdje vi i vaš tim imate 60 minuta za “ Spasiti Kraljev Grudobran ”. Pravi živi avatar vam je na raspolaganju kroz video uživo i morate ga navoditi da pretraži cijelu sobu, i pazi na tragove. Avatar su vaše oči i ruke u sobi – hodajući, gledajući i uzimajući u ruke predmete prema vašim uputama. Obratite pažnju na igru, i na ono što se događa
u sobi te uz malo timskog rada provedite 60 minuta rješavajući zagonetke i zabavljajući se sa prijateljima u ovoj uzbudljivoj igri.
“Naš san je doprijeti do više igrača diljem Hrvatske i ponuditi im lijepo iskustvo, okupiti prijatelje u rođendanskoj igri ili zanimljivoj vikend aktivnosti”, pojašnjava Dascalescu.

Ova igra osim što nudi zabavu u doba korone zapravo i širi priču o Dubrovniku te povezuje Dubrovnik sa popularnom Igrom Prijestolja. Tako Dubrovnik ima svoju turističku priču i kroz igru te će svaki korisnik on line igre zapravo upoznati i ovaj najveći biser juga Hrvatske.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.