Jedini hrvatski slatkovodni akvarij Aquatika poklanja besplatan ulaz

Zvjezdano ljeto koje je započela 23. lipnja završit će sutra, 13. srpnja na sam rođendan Karlovca. U sklopu manifestacije bilo je moguće vidjeti preko 150 različitih programa – od predstava, koncerata i radionica sve do sportskih i avanturističkih sadržaja. U rođendansku proslavu uključila se i Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac, koja svojim sugrađanima i posjetiteljima poklanja besplatan ulaz u akvarij u vremenu od 9 do 19 sati.

Tako će svi zainteresirani moći zaviriti u tajanstveni svijet hrvatskih rijeka i jezera te doživjeti cijelu priču o tipičnoj krškoj rijeci od njezina izvora do ušća, kao što je rijeka Korana na čijoj se desnoj obali nalazi Aquatika. Velika bioraznolikost sa oko 100 vrsta riba, od toga 20 endemskih, u 25 akvarija čeka na vas kako bi vam ispričali svoju priču. 

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ujedno svi posjetitelji moći će besplatno pogledati novu izložbu “PLANKTON – divovi u kapljici vode” u sklopu kongresne dvorane, koja na vrlo zanimljiv, edukativan i zabavan način prezentira neistraženu temu o planktonima. U prvom dijelu izložbe prezentirano je što plankton predstavlja, od kuda potječe, kako se kreće, kako ga dijelimo i koja mu je važnost. Drugi dio odnosi se na specifične i zanimljive vrste planktona. Izložba završava porukom koliko je zapravo plankton važan, jer on na svojim leđima nosi život na Zemlji, daje mu temelj i osnova je za hranidbeni lanac.

Uz besplatan ulaz, a u sklopu proslave rođendana Karlovca, Aquatika je pripremila još neka iznenađenja. Tako će posjetitelje, u vremenu od 10 do 12 i od 16 do 18 sati pozdraviti nova maskota som, kao i čuveni sugrađanin Nikola Tesla, koji će navratiti u vremenu od 16 do 18 sati.

Zbog epidemioloških mjera maksimalan broj osoba odjednom u akvariju je ograničen na 100 osoba, te će biti reguliran ulazak u manjim skupinama, uz obavezno nošenje maske i dezinfekciju ruku na ulazu. No, zbog kružnog postava akvarija, velika fluktuacija ljudi je moguća.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.