Predstave, glazbeni programi i razgledi obilježit će Dan grada Zagreba

Za Dan grada Zagreba i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba, koji se obilježava 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je, s partnerima, besplatne razglede grada, predstave i radionice za najmlađe, koncert na Zrinjevcu i ostale prigodne programe.

Tako će se, u utorak u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac, u 17:30 sati, održati koncert deseteročlanog sastava “Swingers band”. Grupa svoj program bazira na repertoaru poznatih evergreena te pjesmama posvećenim gradu Zagrebu.

Besplatni razgledi grada

U 14 sati održat će se edukativni razgled grada za djecu s polaskom kod Manduševca, u 18:30 na rasporedu je kostimirani razgled grada “Iz Zagorkina pera” koji kreće kod spomenika Marije Jurić Zagorke u Tkalčićevoj ulici, a sat kasnije slijedi još jedan kostimirani razgled grada “Zagrebačke začarane priče” s polaskom kod Kule Lotrščak.

U sklopu projekta Turističke zajednice grada Zagreba na nekoliko lokacija na Gornjem gradu, od 10 do 12 sati, održat će se Gornjogradske glazbene vedute sa starogradskim pjesmama uličnih svirača. Ispred Etnografskog muzeja s početkom u 11:30 sati upriličit će se smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a od 17 do 20 sati na rasporedu je Gornji grad u prošlosti.

Zanimljiv program namijenjen djeci priprema se u Parku kralja Petra Krešimira IV. i na maloj pozornici Javne ustanove Maksimir, gdje će se održati predstave za djecu i prigodne radionice.

Osim navedenih razgleda grada, održat će se i ostali prigodni programi, a svi detalji nalaze se na POVEZNICI.

– Dan grada Zagreba obilježavamo raznim besplatnim programima, a ove godine ćemo ga i simbolično obilježiti u Sarajevu, u sklopu festivala Ja BiH gdje će se održati izložba našeg poznatog putopisca i fotografa, Davora Rostuhara, posvećena Zagrebu za njegov rođendan. Već tradicionalno, svojevrsnu uvertiru čine naši zeleni i održivi Viseći vrtovi koje od sredine svibnja postavljamo na svjetiljkama Gornjeg i Donjeg grada, a u subotu je i otvorenje nove pješačke zone Stare Vlaške koje organiziramo u suradnji s Gradom Zagrebom, rekla je ovom prigodom Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.