Priča o Crispu oduševila posjetitelje u Arheološkom parku Vižula

Doživljaj „Crispo“ odnosno antička drama održana na Arheološkom park Vižula u Medulinu nikoga nije ostavila ravnodušnim. Uprizorena je na autentičnoj povijesnoj lokaciji, nekadašnjoj antičkoj vili na Vižuli gdje se saznala priča o neizvjesnoj sudbini mladog prijestolonasljednika Crispa i njegovoj maćehi Fausti.

Posjetitelji su zajedno s izvođačima Istra Inspirita otputovali u doba Rimskog carstva te doživjeli legendu o tragičnoj ljubavi i izdaji koja je prezentirana kroz likove kao što su Konstantin Veliki, Crispo, Fausta, Claudius i Enona.

Izvedba je započela na ulazu u Arheološki park Vižulu s riječima Vivat Crispus“ Vivat Imperium Romanum!, a posjetitelji su bili svjedoci tragične sudbine Crispa kojeg je njegov otac car Konstantin Veliki proglasio nasljednikom trona Rimskog carstva. Međutim, takav ishod nije se svidio njegovoj maćehi Fausti koja nastoji zadržati svoju poziciju. Ona biva odbačena te isplanira okrutnu osvetu gdje je nastradao Crispo, ali i svi uključeni u tu priču. Priču s prepuno emocija, zapleta, intriga koja svake godine iznova ostavi bez daha sve prisutne.

Lik Crispa utjelovio je glumac Frano Novljan, ujedno i redatelj Istra Inspirita, dok je uloga cara Konstantina Velikog pripala Denisu Brižiću. Zločestu maćehu Faustu odigrala je Jasna Todorović, ulogu Claudiusa Dejan Gotal, a sluškinju Enonu uprizorila je Sedina Cerovac. Ambijentu je pridonijela i sama lokacija, koja odiše poviješću te oduševila kako domaću tako i stranu publiku.

I vi možete doživjeti Crispa i to već u kolovozu – 09.08. s početkom u 19:30 sati, a interpretativna Rimska šetnja Vižulom planirana je za održati 03. rujna u 18:30 sati. Sve su izvedbe besplatnog karaktera, dok su rezervacije, zbog ograničenog broj posjetitelja, obavezne putem maila.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.