Pričigin – 16. festival pričanja priča ponovno će okupiti brojne pričoljupce

Na dan kada se diljem svijeta obilježava Svjetski dan pripovijedanja, a ujedno se slavi i dolazak proljeća, čini se idealno nagovijestiti još dobrih vijesti i podsjetiti sve na sutrašnji start 16. izdanja festivala pričanja priča – Pričigin.

Prethodna dva, pandemijska izdanja festivala bila održana u rujnu. No iz organizacije su ove godine odlučili Pričigin vratiti na pripadajuće datume u ožujku, točnije od 21. do 25. ožujka.

Tradicionalno, Pričigin ostaje vjeran i prostoru amfiteatra splitskog Doma mladih (MKC-a). Kroz njega je, tijekom godina, prošlo na tisuće vjernih posjetitelja, pažljivih slušatelja i iskonskih zaljubljenika u priču i pripovijedanje. Ono što je novost, jest da je ovogodišnje izdanje test za novo, hrabro rukovodstvo. Maji Vrančić u ulozi izvršne direktorice festivala i Patriciji Horvat umjetničkoj direktorici pričiginsku palicu s povjerenjem su predali tandem Petar Filipić – Renato Baretić.

16. festival Pričigin – sjajne teme i izvanredni gosti

Ovogodišnji program donosi brojne sjajne teme i izvanredne goste. Prvu večer festivala publika će tako imati priliku čuti priče o inflaciji “Više nego jučer, manje nego sutra”, hrvatskih spisateljica i spisatelja na temu . Pričat će Sanja Baković, Lidija Deduš, Siniša Pavić, Andrija Škare, Davor Špišić i Marina Vujčić, uz moderaciju Patricije Horvat. Nakon inflacijskih priča, slijedi iznimno iščekivana autorska večer Amire Medunjanin – “Sevdah kao priča u pjesmi” – uz moderaciju Borisa Dežulovića.

Već u trenutku objave ovogodišnjeg programa interes je bio doista ogroman. Nitko ne sumnja kako će se u Domu mladih prvu večer tražiti mjesto više. Program počinje u 19 sati i traje do 22 sata. Nakon toga je za prijatelje Pričigina predviđen Pričiginski party uz DJ-a Duplu u klubu Kocka.

– Jedva čekamo sutrašnje otvorenje i da nas sve ponese ta ogromna ljubav i neopisivo pozitivna energija koja nas svaki put uvjeri da je Pričigin ovom gradu neophodan i da sav naš trud ima smisla zbog ljudi koji nas prate godinama, koje ni kiša, ni bura, ni snijeg ni oluja, nikada nisu spriječili da dođu u Dom mladih i podijele s nama predivne trenutke, poručuje Viktoria Šižgorić Zorić, producentica festivala i voditeljica odnosa s javnošću.

Ulaz na sve programe festivala BESPLATAN. Svi koji nisu u mogućnosti pratiti festival u amfiteatru Doma mladih, mogu pratiti Pričigin uživo putem LIVE STREAM-a na službenom Youtube kanalu.

Izvor fotografija: Pričigin

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.