Program Bašćanskog ljeta – slijedi još jedan tjedan kulture i zabave

300 godina župne crkve sv. Trojice: Amorose

15. kolovoza (utorak), Vela Gospa / 21 h / Župna crkva sv. Trojice

Kroz ljeto prigodnim programom nastavlja se obilježavanja velike 300. obljetnice župne crkve sv. Trojice. Popularnost suvremene duhovne glazbe kontinuirano raste, a sve veći broj mladih pjevača svoj glazbeni put grade upravo na toj sceni. Pjesmom okupljaju ljude u zajedništvu i radosti, a glazbeni sastav Amorose jedni su od njih.

Ovaj vokalno-instrumentalni sastav akademski obrazovanih glazbenica, Ive Smojver, Mateje Bunčić i Martine Pustički, izvodi kršćansku duhovnu glazbu i na taj način drugima žele prenositi Radosnu vijest. Amorose iza sebe ima mnogobrojne nastupe na različitim pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu, kao solo izvođačice, članovi orkestra i prateći vokali.

300 godina župne crkve svete trojice, Program Bašćanskog ljeta

Kako zvuči suvremeni zvuk duhovne glazbe, u izvedbi glazbenog sastava Amorose, poslušajte u utorak na njihovom prvom koncertu u Baški!

Tradicionalna fešta: Rokova

16. kolovoza 2023. (srijeda) / Draga Bašćanska

U Dragi Bašćanskoj ove će se srijede, 16. kolovoza, održati tradicionalna fešta Rokova, manifestacija koja svake godine okupi veliki broj posjetitelja! Povodom Dana svetog Roka, domaćini i organizatori Mjesni odbor Draga Bašćanska i Boćarski klub Jabuka i ove godine organiziraju nekoliko zabavnih sadržaja.

Fešta Rokova

U 9 sati, u kapeli svetoga Roka, bit će služena sveta misa. U 10 sati započinje “Zlatni pomidor”, 1. prvenstvo u ocjenjivanju najboljeg pomidora, po kojem je Baška nekada bila nadaleko poznata! U poslijepodnevnim satima, s početkom u 20 sati, očekuje nas nastup Kulturnog društva “Šoto”, nakon čega kreće fešta za sve generacije, a za dobro raspoloženje posjetitelja pobrinut će se Fortunal band i gost večeri Džo Maračić Maki. Očekuje vas bogata gastro ponuda, a tijekom večeri je osiguran besplatan prijevoz za sve posjetitelje na relaciji Baška – Jurandvor – Draga Bašćanska – Baška (kod Caffe bara Ulika).

Baška International Guitar Festival

17. – 19. kolovoza 2023. / kompleks sv. Lucije, Jurandvor i Stara riva, Baška

Baška guitar festival

I ove godine na otoku Krku uživat ćemo u pravoj glazbenoj poslastici, s iznimnim umjetnicima u jedinstvenom okruženju! Jubilarno, deseto izdanje Baška International Guitar Festivala programski i organizacijski bit će jedno od najatraktivnijih izdanja ove manifestacije koja, uz očaravajuće nastupe, nudi i edukativne radionice, izložbe i filmske projekcije! Sa zadivljujućom pozadinom Jurandvora i Baške, ovaj poznati festival od 17. do 19. kolovoza spreman je očarati glazbene entuzijaste, obožavatelje gitare, ali i slučajne posjetitelje, a kao i uvijek ulaz je slobodan za sve!

Baška guitar festival 2023, Program Bašćanskog ljeta

Detaljan program i informacije dostupni su na web stranici festivala!

Ljetna noć na placi: Ženska klapa Vejanke

20.8.2023. (nedjelja) / 20 h / Placa, Batomalj

Provedite divnu glazbenu večer u Batomlju uz klapsku pjesmu i čarobnu atmosferu maloga mjesta!

Ove godine na batomaljskoj placi nastupit će Ženska klapa Vejanke, jedina ženska klapa koja djeluje na otoku od 2017. godine. Ljubav prema klapskoj pjesmi i druženju redovito ih okuplja na probama gdje uvježbavaju aranžmane zavičajnog prizvuka kao i obrade modernih pop pjesama. Njenih 8 članica kroz klapsku pjesmu zavičajem, a i šire, ponosno prenosi boje svoga grada i otoka.

Ženska klapa Vejanke

Ne propustite pridružiti se ovoj posebnoj večeri. Kao i svake godine, mjesni odbor i mještani Batomlja pobrinuti će se za jedinstvenu, romantičnu atmosferu upotpunjenu ukusnim iznenađenjima!

Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Baška

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.