Put do okusa Krka – isprobajte specijalitete otoka Krka

spot_img

Protekle jeseni kampanja Put do okusa Krka, predstavila je bogatu gastronomsku ponudu otoka Krka. Promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka nastavlja se i ove godine, a proljetnom izdanju pridružilo se osam restorana i konoba te jedna kušaona na području i okolici grada Krka. Kroz autentične, domaće proizvode i vrhunske tradicionalne okuse, na terasama krčkih ugostitelja, s pogledima na divnu prirodu i okruženje našega grada, imat ćete priliku kušati jela i namirnice upravo tamo gdje nastaju.

Tijekom svibnja i lipnja, jedite lokalno. Istražite jelovnike prepune namirnica otočkih proizvođača, jer najbolji i najsvježiji okusi dolaze upravo od tamo gdje se nalazite. Jesti lokalno znači hraniti sebe, ali i zajednicu koja je tu hranu proizvela.

I zato “sudjelujte” u kampanji “Put do okusa Krka”, odnosno “Travel to “Taste Krk“. Isprobajte krčki pršut, prvi hrvatski proizvod zaštićen u EU koji, nasoljen samoniklim začinskim biljem s otoka Krka, sazrijeva u koži, a suši se na krčkoj buri. Krčko maslinovo ulje dobiveno je izravno iz ploda masline od autohtonih krčkih sorti maslina poput Debele, Naške, Rošulje i Slatke i zaštićeno oznakom izvornosti EU. Tu je i Vrbnička žlahtina, suho bijelo vino koje se proizvodi od autohtone sorte, žlahtina bijela, a koje uspijeva jedino u krčkom vinogorju, odnosno Vrbničkom polju. Neizostavan je i Krčki sir, autohtoni otočki hrvatski sir koji se proizvodi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima otoka Krka, te Krčke šurlice, zaštitni znak krčke gastronomije koje svaka obitelj priprema prema svojoj “tajnoj” recepturi…

Upoznajte okuse u kojima uživate tako što ćete upoznati njihovu povijest i njihove korijene. U suvremenoj gastronomiji s lokalnim sastojcima kvaliteta više nije upitna, već postaje doživljaj.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.