Pronašli smo idilične uvale nadomak Zadra: Skrivene plaže koje jamče osamu

Samo dvadesetak kilometara od dalmatinske metropole Zadra nalaze se Vrsi koji svojom obalom dugom 34 kilometra privlače brojne posjetitelje u potrazi za savršenim plažama. Jedna uvala postala je hit na Instagramu, a slike se šire bespućima interneta.

Pješčane, šljunčane i stjenovite prirodne plaže skrivaju se upravo u ovom području naše obale. Najpopularnija među njima svakako je uvala Duboka draga.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ova plaža uvučena je duboko u stijene, a do nje vodi kilometar duga makadamska cesta. Iako je potpuno osamljena i idealna za sve koji ne vole gužve, zapravo se nalazi u blizini centra Vrsi. Plaža koja oduzima dah zapravo je udaljena tek desetak minuta hoda.

Osamljenost, kristalno čisto more i pogled na Velebit razlozi su zbog kojih je ova divna plaža na listi influensera, a idealna je za popodnevno uživanje u mirisu mora i zvuku valova.

Uvale i plaže koje jamče osamu i bajkovitu prirodu

Plaža Kukinica nedaleko od Duboke Drage predstavlja pravu raskoš prirodne ljepote i mjesto za bijeg iz stvarnosti. Čsto more, zajamčena privatnosti, besprijekorni pogled na Velebit i savršeni mir najbolje opisuju ovo izdvojeno utočište u božanstvenoj prirodnoj oazi.

Osim ovih uvala ovdje smom pronašli još nekoliko zanimljivih plaža. Plaža Ričina je također idilična i prikladna za cijelu obitelj. Pješčana uvala koja je savršeno mjesto za uživanje, posebice za najmlađe.

Plaža Ljaljkovača jedno je od najljepših mjesta za plivanje i odmaranje u bajkovitoj prirodi. Svojom čudesnom ljepotom Ljaljkovača opčinjava ljude koji vole prirodu i samoću.

Plaža Punta Velebit na zapadnom dijelu Vrsi-Mula smjestila se plaža u nenaseljenoj borovoj šume u dužini tri kilometra i širini jedan i pol kilometar. Cijelo područje je idealno za potražiti osamu. Ako se stvarno želite opustiti i pobjeći od gužve urbanih plaža, Punta Velebit s borovom šumom, vaše je najbliže i savršeno utočište.

Otočić Zečevo je savršeno mjesto za bijeg od svakodnevnice zbog savršenog mira i ljepote prirode. Tijekom plime, prolaz Prizda se napuni morem što čini Zečevo otokom, a tijekom oseke prelazi u poluotok. Iznimno zanimljivo mjesto s dubokim povijesnim tragovima zove na istraživanje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Fotografije: Ivo Pervan, izvor: TZ Općine Vrsi

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.