Provedite aktivnu subotu u Ozlju

Biciklizam – Štrudla by bike Vrhovac, Ozalj & Vrhovac trail, kupanje i vožnja kajakom, sadržaji su koji će obilježiti subotu u Ozlju. Prema najavama, mogao bi to biti najbogatiji vikend zbivanjima u Ozlju, jer će se dio događanja nastaviti i u nedjelju.

Spoj enogastronomije i kulture na dva kotača, tako su organizatori najavili drugu promotivnu rutu Štrudla by bike, od Ozlja do Vrhovca. Ruta će se voziti u društvu blogera Dražena Braitenfelda. Polazak je zakazan za 11 sati iz Dnevnog boravka na rijeci u Ozlju, a ići će preko Zajačkog sela i mili mali i kapele sv.Roka, do Vrhovca i Seljačkog domaćinstva Stjepan Čulig.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga ulazi se u  Park prirode “Žumberak – Samoborsko gorje” i u Ferencima se pravi druga pauza – kod OPG Štenta- Zdrava hrana iz PP Žumberak. Sudionici se tada vraćaju uz Kupu na kupalište, gdje ih u subotu (i cijeli vikend) čeka odličan program. Recimo kako je biciklistička ruta duga oko 20 kilometara i nije previše zahtjevna.

Ako više volite uživanje u prirodi uz trčanje puteljcima, tada je za vas Ozalj & Vrhovac trail. Utrka je putovanje kroz prekrasan krajolik Vrhovačkih brežuljaka isprepletenih vinogradima i šumovitim dijelom do Lović brda koji na samom vrhu ima prekrasan pogled na dolinu Kupe prema starom gradu Ozlja.

Sudionici mogu birati između tri staze, za najspremnije tu je staza od 23,5 kilometra, zatim 16 kilometara, a rekreativci na raspolaganju imaju stazu od 7,5 kilometara. Kako navodi organizator Sportsko društvo Vrhovac na Facebook stranici događanja, staze će biti u potpunosti označene, na kritičnim mjestima biti će postavljeni volonteri ili će taj dio staze bit označen s dodatnim putokazima.

No osim biciklizma i trail utrke, outdoor vikend u Ozlju obilježit će i niz drugih događanja, između kojih i vožnja A Kay Ak čamcima, te kupanje. Zato ne propustite ovaj vikend i posjetite Ozalj.

Naslovna fotografija: Dražen Breitenfeld

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije