Ne propustite jedinstveno događanje – Prvu riječnu regatu u Lonjskom polju

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje uz Udrugu 100+ iz Jasenovca organizator je Prve riječne regate u Lonjskom polju, koja će ploviti Savom od Kratečkog do Krapja. Dio je to programa čuvene manifestacije Dan graditeljske baštine u Krapju koja će ove godine biti pod pokroviteljstvom Republike Hrvatske – Ministarstva kulture i medija.

riječna regata lonjsko polje

Svake jeseni obilježavaju se Dani europske baštine, pa tako i u malom pitoresknom selu Krapje uz korito rijeke Save. Krapje je poznato po starim drvenim kućama, tamo je smještena i uprava Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, a od 1995. godine u tom malom posavskom selu obilježava se Dan graditeljske baštine.

Ove jeseni ne propustite priliku za posjet Parku na sam dan obilježavanja ove jedinstvene i zaštićene arhitekture, 23. rujna 2023. Očekuje vas bogat kulturno – umjetnički, zabavni i edukativni program, i svakako ne propustite Prvu riječnu regatu u Lonjskom polju čiji su inicijatori upravo mještani toga područja.

Foto: Hrvatski fotosavez – fotoradionice za mlade

Za sve posjetitelje organizatori osiguravaju besplatne gastro delicije – fiš paprikaš i lovački gulaš. Moći ćete okusiti tradicionalne slastice i šarana na rašljama dok vam veselo sviraju zvuci tamburice, a noge same pletu najveće posavsko kolo.

Posjetiteljima iz Zagreba osiguran je besplatan prijevoz autobusom za što je potrebno izvršiti rezervaciju na broj telefona 044-672-080.

Dođite svi u Lonjsko polje na Dan graditeljske baštine u Krapju!

Očekujemo veliki broj sudionika na riječnoj regati. No isto tako veselimo se i svim posjetiteljima koji će samo mahnuti regati s obale i nastaviti dalje uživati u posavskim delicijama i veseloj atmosferi. Zahvaljujemo se i Ministarstvu kulture i medija koji su svojim pokroviteljstvom podržali ovu manifestaciju te nam tako dali dodatni motiv za povećanjem i obogaćivanjem kulturnog programa koja će sigurno povećati interes javnosti za dolaskom u naše Lonjsko polje, izjavio je Domagoj Šejatović, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Izvor fotografija: Park prirode Lonjsko polje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.