Prvi cruiser uplovio u dubrovačku Luku Gruž

Orchestra tvrtke MSC Cruises prvi je cruiser koji je uplovio u Luku Gruž, nakon 15 mjeseci obustave zbog zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19. Označilo je to povratak Grada Dubrovnika u programe kružnih putovanja.

Brodarske kompanije među kojima je i MSC, propisale su protokole, a kako bi se omogućila kvalitetna implementacija mjera, brodovi su ograničili kapacitete na oko 50% pa Orchestra trenutno broji oko 1200 putnika.

Tome dodajmo kako je testiranje na koronavirus prije ukrcaja i tijekom putovanja obavezno, kako bi se minimalizirao rizik od infekcije, a gostima nije dozvoljen samostalan transfer i obilazak lokacije. Kako je rekao ravnatelj Lučke uprave Blaž Pezo, u najavi su još 153 ticanja odnosno uplovljenja, ali ta se situacija mijenja iz dana u dan.

Uz cruisere koji su u proteklim turističkim sezonama bili česti gosti Dubrovnika, treba istaknuti i avionski promet, ali i veliki interes Amerikanaca za Dubrovnik. Redovne avionske linije iz Sjedinjenih Američkih Država najavili su Delta Air Lines, Pragusa.One i United Airlines, koji je već povećao broj letova prema Dubrovniku.

Izvor i fotografije: Grad Dubrovnik – dubrovnik.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.