Prvi festival ovog ljeta u Hrvatskoj bit će Forestland

Festival elektronske glazbe Forestland i službeno će se održati ovog ljeta u Međimurju i to od 17. do 19. srpnja u Brezju. Po osmi puta centar ljeta u najsjevernijem dijelu Hrvatske je Forestland! Mnogo neprospavanih noći i tisuće radnih sati pripreme su za rejv, elektroniku, trap, hip hop, house, techno, UK bass sound, grime, R’n’B pa ovog ljeta neće biti prepreka za 48 sati u šumici, ističe glasnogovornik festivala Krešimir Biškup.

“Mjesecima se borimo, hrabrimo, ali i prolazimo na desetke opcija samo da bi odlučili – Forestland će se održati! Forestland je ideja, bunt, želja i san u jednom i ove ćemo ga godine održati i napraviti na najbolji mogući način u ovoj teškoj situaciji. Poštujemo sve mjere koje je propisao HZJZ, imamo dezinfekcijske punktove, tekuću pitku vodu na više mjesta, a na svakog će posjetitelja biti predviđeno i više od 4m2 prostora”, govori Biškup.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Radi se o domaćem festivalu koji je počeo kao jednodnevni party s tek desetak artista, te je izrastao u svojevrstan fenomen, jer Forestland je prošle godine privukao preko 60 izvođača iz deset zemalja svijeta, te preko 8.000 posjetitelja. A kako bi priča bila još bolja, radi se o festivalu ne na Jadranu, nego u Međimurju.

Promjene u glazbenom line-upu

U glazbenom dijelu stižu određene promjene kod izvođača, no svi najavljeni će doći na festival, ove ili iduće godine. Prema Biškupovim riječima cijeli tim već mjesecima planira, no na kraju donesena je odluka kako će, zbog pandemije koronavirusa, odgoditi strane izvođače za zimu 2020., ili pak ljeto 2021. Ipak, organizacija Forestlanda uvjerena je kako će festival privući velik broj domaće, ali i slovenske publike.

“Već godinama imamo prisni odnos sa susjedima, na festivalu nastupa velik broj slovenskih DJ-a, ovog ljeta radimo i hip-hop dio i graffiti jam, gradimo cijeli mali grad na lokaciji festivala. Zbog same destinacije, iznimno nam je drago da privlačimo taj broj turista i radimo na promociji i Međimurja kao party centra kontinentalne Hrvatske. Cilj nam je u idućem razdoblju povezati se još i više i bolje sa raznim glazbenicima, DJ-ima i kolektivima u Hrvatskoj i Sloveniji i objediniti ih sve na festivalu, postati svojevrsni meeting point za električnu glazbu”, završava Biškup i zaključuje kako će prednost uvijek dati lokalnim i regionalnim artistima, a to će najave ovogodišnjih artista i pokazati.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.