Prvi Srednjovjekovni Božićni sajam u Hrvatskoj održat će se u Koprivnici

Prvi Srednjovjekovni Božićni sajam održat će se u Koprivnici na najstarijem gradskog trgu od 2. do 5. prosinca te od 10. do 12. prosinca. Koprivnica, koja je poznata po svom Renesansnom festivalu, posjetiteljima će na sajmu ponuditi domaće koprivničke i podravske proizvode lokalnih obrtnika, a priređuju i brojne radionice starih obrta i zanata. Na ovom sasvim drugačijem Božićnom sajmu jedinstvenom u Europi moći ćete kušati prigodne delicije i uživati u pravoj srednjovjekovnoj atmosferi.

Zanimljiva je lokacija sajma Trg dr. Leandera Brozovića koji je u 11. stoljeću bilo križište puteva i na kojemu su se okupljali trgovci i obrtnici te su se postepeno počeli i naseljavati čime je ovaj trg zapravo i početak razvoja Koprivnice. Božićni sajmovi dio su srednjovjekovne tradicije, a ovaj sajam ima i edukativni karakter te svi posjetitelji imaju prigodu upoznati svoju povijest, a u prizemlju Muzeja grada Koprivnice održavat će se i radionice za najmlađe.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na sajmu će se zorno prikazati stari zanati i obrti poput kovača, lončara, svjećara, košaraša, krojača, stolara, krznara, remenara, notara, pekara, žganjera, licitara, medara, brusača noževa, sitara, sapunarice, mesara, sirara i povrtlara koje okuplja Udruga Anno Domini koja je aktivni sudionik srednjovjekovnih manifestacija.

stari zanati, renesansni festival
Foto: TZ Koprivnica

Podsjetimo Turistička zajednica grada Koprivnice organizator je povijesnog spektakla Renesansnog festivala najveće kulturno-povijesne manifestacije Hrvatske koja nosi i titulu Najbolje turističke manifestacije Hrvatske 2019.-2020./2021. Festival okuplja preko 1.300 kostimiranih sudionika iz 15-tak europskih zemalja koji vjerno dočaravaju kasno srednjovjekovni život kroz viteške turnire i borbe na konjima, mačevanje, najveći sajam starih obrta, najveći i jedinstveni drveni labirint, srednjovjekovnu glazbu i zabavljače. Zanimljiva je i eno i gastro ponuda jer samo ovdje možete probati pivo od koprive, medovinu, kopuna, fazana ili vepra na srednjovjekovni način.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.