Quattro River Rally na gotovo istim pravcima kao i svjetski poznati WRC

Zadnji vikend u ožujku održat će se prvi Quattro River Rally, međunarodno zonsko prvenstvo i prvenstvo Republike Hrvatske u rallyju. Bit će to, prema riječima organizatora, pravi spektakl za gledatelje željne adrenalina ali i vozače koji će po prvi puta imati prilike voziti u Karlovačkoj županiji.

Službeni početak rallyja je već u petak 25. ožujka kada će biti otvoren servis i prijem posada te će biti omogućen tehnički pregled vozila na prostoru Športsko-rekreacijskog centra Korana u Karlovcu.

Dan kasnije, u subotu 26. ožujka, Karlovčani i njihovi gosti moći će uživati u ceremonijalnom startu u Radićevoj ulici, blizu promenade, koji će se održati u 15 sati. Dva sata kasnije na rasporedu je start prvog brzinskog ispita po gradskim ulicama u Karlovcu (brzinski ispit Korana).

Nedjelja, 27. ožujka, donosi najviše događanja. Tako je za 9 sati najavljen start druge dionice (brzinski ispit Kupa) od Vrhovca do Vrškovca na širem ozaljskom području. Potom slijede brzinski ispiti Dobra i Mrežnica, koji će se voziti kroz Vinski Vrh-Dugu Resu te Banjsko Selo-Gornje Bukovlje. Program se nastavlja tijekom cijele nedjelje sa završetkom u 17 sati ceremonijalnim ciljem na prostoru kod Školske športske dvorane Mladost u Karlovcu.

Ukupno četiri brzinska ispita i 90 kilometara staza, koje plijene pažnju svojom atraktivnošću, zasigurno će privući veliku pozornost, kako gledatelja na samoj stazi, tako i šire javnosti. Vozit će se po uskim ulicama grada Karlovca, uz prekrasne vizure Mrežnice, preko pitoresknih brežuljaka ozaljskog kraja, a pravu atrakciju gledatelji će doživjeti na mostu u Novigradu na Dobri gdje će vozači isprobati maksimalne performanse svojih vozila.

Prema najavama očekuje se velik broj ljubitelja autosporta iz Hrvatske ali i okolnih zemalja što će biti prava poslastica za sve vozače koji će moći svoje limene ljubimce testirati na prometnicama u Karlovačkoj županiji. Brzinski ispiti nazvani su po četiri prekrasne karlovačke rijeke – Mrežnici, Korani, Kupi i Dobri, u čijim će ljepotama gledatelji moći neposredno uživati uz zvukove brzih automobila. Uz sve navedeno i dobru atmosferu vrhunski doživljaj je zagarantiran!

Trenutno je svoj dolazak potvrdilo više od 25 posada što iz Hrvatske, što iz inozemstva, a posebice veseli podatak kako su neke od svjetski poznatih autorally ekipa prepoznale potencijal ove utrke i prijavile svoje vozače, što će također biti posebno interesantno za sve zaljubljenike ovog sporta.

Važno je spomenuti kako će oba dana utrke biti besplatna za sve gledatelje, a posjetitelje će zasigurno razveseliti i nekoliko ograđenih fan zona s ugostiteljskim sadržajima.

Organizatori pozivaju sve zaljubljenike u sport i prirodu da informacije potraže na POVEZNICI te spoje ugodno s korisnim i iskoriste prekrasan vikend gledajući rally na jednoj od četiri karlovačke rijeke ili u samom gradu Karlovcu.

Organizator ove manifestacije je autoklub INA delta Zagreb uz snažnu podršku destinacijskih partnera: Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije, Turističke zajednice područja “Četiri rijeke”, Turističke zajednice područja “Kupa” te Grada Karlovca i gospodarskih subjekata kao sponzora.

Quattro River Rally, prema najavama, neće se voziti samo ove godine. Cilj je da ova utrka kroz Karlovačku županiju bude tradicionalna. WRC Croatia Rally vozit će se sigurno sljedeće tri godine, a u tom razdoblju Quattro River Rally bit će mu uvertira.

Fotografije: Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.