WRC Croatia Rally u travnju u pet hrvatskih županija

Hrvatska će i ove godine biti mjesto na kojem će se okupiti najbolji svjetski reli vozači. Naime, jedno od najgledanijih sportskih događanja u svijetu, WRC – World Rally Championship, u travnju se vraća u Hrvatsku, po prvi puta i službeno.

WRC Croatia Rally održat će se od 21. do 24. travnja na atraktivnim brzinskim ispitima kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku. Ceremonijalni start i cilj te park vozača, u kojemu se predviđa bogat program, nalazit će se u Zagrebu.  

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ove se godine očekuje i rekordan broj gledatelja na nekom od sportskih događanja u zemlji ikada. Naime, prema predviđanjima organizatora, u posebnim fan zonama i uz stazu natjecanje će pratiti više od 350.000 ljudi, čiji se dolazak očekuje iz zemalja Europe pa i mnogih zemalja svijeta.

WRC Croatia Rally vozit će se barem još tri godine

Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji sportskog i popratnog dijela utrke, uključivši i zaštitu okoliša, Hrvatska je mnogo puta navedena kao osvježenje i pravo iznenađenje u WRC kalendaru. Slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam organizatori su dobili priliku sklopiti ugovor za organizaciju ovog oktanskog spektakla na tri godine.

Uz brojna iznenađenja i bogat sadržaj za koji su pripreme u punome jeku, 2022. je posebna godina i po tomu što će tijekom čitave godine WRC – World Rally Championship slaviti pedesetu godinu od svoga postojanja. Ovu će posebnu godišnjicu obilježiti i nova, hibridna era Rally1 vozila koja uz održivo gorivo koriste i struju.

Uskoro “early bird” ulaznice

WRC Croatia Rally događaj je koji osim sportskog ima i puno širi značaj, uključujući utjecaj na hrvatsko gospodarstvo i kroz obimnu organizaciju kao i kroz pojačane turističke dolaske auto-moto entuzijasta i avanturista. Usporedbe radi, organizatori portugalske etape prvenstva su u 2019. godini, u suradnji sa Sveučilištem iz Algarvea, proveli studiju utjecaja događanja na gospodarstvo te su njihovi rezultati pokazali izravan i neizravan ekonomski utjecaj u zemlji u vrijednosti od 142 milijuna eura. 

U prodaju će uskoro biti puštene i “early bird” ulaznice za ograničena mjesta u fan zonama. U njima će, osim pogleda na najatraktivnije prolaske svjetskih rally zvijezda, biti organizirana bogata ugostiteljska ponuda i cjelodnevna zabava.

Podsjetimo, WRC – World Rally Championship najpopularnije je automobilističko natjecanje u svijetu uz F1. Redovito ga prati preko 250 TV postaja i oko 836 milijuna ljudi u cijelom svijetu. Hrvatska je, nakon dugogodišnjih nadmetanja s puno bogatijim državama, u 2021. po prvi puta dobila priliku organizirati jednu etapu svjetskog prvenstva.

Naslovna fotografija: Marjan Radović

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.