WRC Croatia Rally – najbolji vozači svijeta u travnju ponovno u Hrvatskoj

Hrvatska će i ove godine biti mjesto na kojem će se okupiti najbolji svjetski reli vozači. Naime, jedno od najgledanijih sportskih događanja u svijetu, WRC – World Rally Championship, u travnju se, po četvrti puta, vraća u Hrvatsku. WRC Croatia Rally održat će se od 18. do 21. travnja na atraktivnim brzinskim ispitima kroz pet hrvatskih županija.

wrc croatia
Foto: Uroš Modlic

Ceremonijalni start i cilj nalazit će se u Zagrebu, a utrka će prolaziti kroz Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku županiju. Tijekom natjecanja vozači će proći ukupno dvadeset brzinskih ispita.

Prvi izlazak na stazu posade će imati u četvrtak 18. travnja kada će se, poslije testne vožnje u blizini Okića, ceremonijalni start održati navečer u Zagrebu ispred zagrebačkih fontana.

Foto: Uroš Modlic

Sljedeća dva dana vozit će se po osam brzinskih ispita. Prvog dana vozi se na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije, a potom u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Završni dan natjecanja s četiri brzinske utrke bit će u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Ceremonijalni cilj bit će u Zagrebu, ispred poslovne zgrade INA-e. 

Sportskom adrenalinu koji prati te utrke treba dodati i činjenicu da vozači i njihove posade, gledatelji i predstavnici medija imaju prilike upoznati raznolike regije, uživati u prekrasnim krajolicima, eno-gastronomiji te gostoprimstvu u koje su se uvjerili i u prethodna tri izdanja WRC Croatia Rallyja.

WRC Croatia velesajam
Foto: WRC Croatia Rally

Organizatori su izuzetno zadovoljni onime što nudi Hrvatska – zahtjevne staze, neizvjesno natjecanje, izvrsna organizacija i sjajno gostoprimstvo. Stoga je WRC Promotor hrvatskim organizatorima Croatia Rallya ponudio produženje ugovora do 2027. godine.

WRC Croatia Rally prošle godine gledalo preko 88 milijuna gledatelja

Hrvatska je četvrti put u WRC kalendaru, a očekivanja od hrvatskog izdanja su svake godine sve veća. Utrku je 2022. godine pratilo više od 300.000 posjetitelja. Godinu kasnije ta brojka je narasla na impresivnih 400.000 gledatelja koji su pratili utrku uživo na brzinskim ispitima.

wrc croatia
Foto: Walter Sirotić

Istovremeno, više od 88 milijuna gledatelja širom svijeta pratilo je utrku i izvrsne kadrove iz različitih dijelova Hrvatske uživo putem televizijskih i internetskih prijenosa.

Raspored natjecanja, rezultati i posebne ponude moguće je pronaći na jednom mjestu – aplikaciji Croatia Rally dostupnoj za Android i IOS pametne uređaje.

Naslovna fotografija: Marjan Radović

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.