Rab Island Trail – jesenski event za outdoor rekreativce

Jedna od najdugovječnijih i najatraktivnijih otočkih trail & treking utrka, Rab Island Trail, održat će se u subotu, 18. rujna, a u sklopu hrvatske Treking lige. Organizatori, Otok Rab i Općina Lopar, najavljuju kako će se okupiti oko 500 trkača iz šest zemalja. Prijave, za ukupno tri utrke prilagođene svim generacijama, traju sve do početka utrke 18. rujna.

Rab Island Trail nezaobilazan je jesenski event za sve outdoor rekreativce, a njom završava četvrto kolo hrvatske Treking lige. Prva i najduža trasa u okviru Rab Island Traila je Challenger i duga je čak 23 kilometara. Druga trasa je Active, proteže se na 13 kilometara, a treća i najkraća trasa Light duga je šest kilometara.

Brojni trkači okupit će se u Loparu te krenuti zadanom rutom. Start i cilj utrke je ispred hotela San Marino na Rajskoj plaži u Loparu, najvećoj i najljepšoj pješčanoj plaži na Jadranu. Rajska plaža prostire se na gotovo dva kilometra, a svojevremeno se našla i CNN-ovoj listi “Top 100 svjetskih plaža”.

Inače, Lopar je idealan za sve ljubitelje outdoor aktivnosti. Krajolik kojim svake godine trče na stotine trkača oduševljava na svakom koraku, sa senzacionalnim panoramama i vidikovcima. Područje je premreženo cestama te pješačkim i biciklističkim stazama koje prolaze uz obalu pješčanih plaža, kroz gustu šumu, kamenite kanjone i labirint pješčanih dina.

rab island trail

Sport i rekreacija tradicionalni su dio turističke ponude Lopara. Svi zaljubljenici u aktivni odmor vrijeme mogu iskoristiti za trčanje i bicikliranje, odraditi trening u outdoor fitness parku, odigrati odbojku ili nogomet na pijesku te picigin. Na raspolaganju im je i desetak kilometara pješačkih i biciklističkih staza, kojima mogu bolje upoznati ljepote i krajolik Raba.

Više o 15. izdanju Rab Island Traila te informacije o trasama moguće je pronaći na outdoor.hr, gdje je moguće i prijaviti se sve do početka utrke.

Fotografije: Rab Island Trail

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.