Rabska fjera prepoznata i u dalekom Japanu: 11. samuraja sudionici 22. Fjere

U mjesecu srpnju na Rabu vlada posebno ozračje. Iako je turistička sezona u punoj snazi, ono što ponajviše zaokuplja Rabljanke i Rabljane jest Rabska fjera – najveći i najstariji srednjovjekovni festival u Hrvatskoj.

Ta trodnevna manifestacija, koja svoje korijene ima u bogatoj rapskoj povijesnoj riznici,  dio je rapskog identiteta već 22 godine. Rabska fjera čuvar je tradicije i suradnje svih onih koji njeguju svoju poveznicu s Rabom.

Ovo će izdanje Rabske fjere biti posebno i po činjenici da će po prvi puta imati posebne goste. Tako će osim sudionika sa Raba i iz gradova prijatelja San Marino iMontegiardino iz Republike San Marino, Koenigsbrunna iz Njemačke te Kočevja iSežane iz Slovenija, Rabska fjera imat će i posebne goste koji dolaze iz dalekog Japana.

Riječ je o 11 članova škole samuraja Katanayaichi Tokyo koji su ove godine na svjetskoj turneji, te su među brojnim svjetskim metropolama odabrali i izrazili želju za nastupom upravo na Rabskoj fjeri.

Vodeći se idejom da Rabska fjera ima elemente viteštva te njeguje dugu tradiciju, škola samuraja Katanayaichi Tokyo i organizatori Fjere odlučili su povezati viteštvo ova dva grada, Raba i Tokya te na taj način brojnim posjetiteljima Rabske fjere kroz njihove nastupe i radionice predstaviti zaista atraktivan program. Samuraji škole Katanayaichi Tokyo samostalno izrađuju svoje katane, a široj javnosti su poznatiji i kao samuraji koji su glumili u velikom filmskom hitu, filmu Kill Bill.

Pridružite nam se i ove godine od 25. do 27. srpnja na Rabu, i doživite srednji vijek u prekrasnoj kulisi grada Raba.

Foto i izvor: TZ Grada Raba

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.