Raj za pivopije: Karlovac nudi jela spremljena s pivom! Hit je pijana torta i rebarca u tamnom pivu

Karlovac je između ostalog poznat po pivu, no jeste li znali kako se u Karlovcu rade i jela od piva koje možete kušati u restoranima u gradu na tri rijeke. Omiljena su rebarca u tamnom pivu, smuđ u pivskom tijestu i pijana torta

Prošli mjesec Turistička zajednica grada Karlovca provela je online kampanju na Facebooku i Instagramu kojom je promovirala posebnu ponudu jela pripremljenih s pivom u karlovačkim restoranima. Rezultatima su vrlo zadovoljni jer je doprinijela povećanju broja posjetitelja, te prometu u restoranima koji sudjeluju u kampanji.

Ukupna online ocjena svih objekata iznosi 90/100, a temelji se na 3200 ocjena posjetitelja. Najveći broj ocjena posjetitelji su ostavili na Googleu, zatim TripAdvisoru te Facebooku. Najbolje su ocijenjeni hrana, atmosfera, čistoća i osoblje. Čak 95,1% posjetitelja bi dalje preporučilo posjećeni objekt. Strukturu posjetitelja koji su tijekom lipnja ocjenjivali ugostitelje čine 63% obitelji, 30% parovi i 7% pojedinci.

Posebno se mjeri svaki turistički subjekt kao i ukupna ocjena destinacije. S obzirom na to da je tijekom lipnja provedena promotivna kampanja na temu ponude jela pripremljenih s pivom u karlovačkim restoranima, donosimo osvrt i rezultate kampanje kao i rezultate mjerenja online reputacije za lipanj. Rezultati se odnose na čak 19 ugostiteljskih objekata u Karlovcu.

Jela s pivom tako su zaživjela u ponudi karlovačkih ugostiteljskih objekata, a kako doznajemo omiljen je bio kruh s pivom, pjukanci u umaku od piva, rebarca u tamnom pivu, smuđ u pivskom tijestu te divljač u pivskom umaku.

Zanimljiva je i za svaku preporuku i pijana torta – desert s pivom omiljeni je ženskoj populaciji, no nije to jedini desert s pivom. U Karlovcu možete probati čokoladnu tortu s crnim pivom, štrudlu s jabukom i pivom, pa i palačinke u vinskom šatou.

Kada je pivo u pitanju u Karlovcu ne nedostaje ideja. Gastro ponuda naišla je na plodno tlo, a dokaz su ocjene posjetitelja. Pivoljupci pravac u Karlovac jer jedino ovdje u pivu možete uživati na bezbroj načina.

Kampanja je obuhvatila područje Zagreba, Zagrebačke županije, Primorsko goranske i Sisačko moslavačke županije. Ciljana publika su bili potencijalni domaći gosti iz susjednih županija, izletnici te oni kojima je gastronomija jedan od motiva putovanja. Uz gastro ponudu promovirane su i ideje za vikend izlet u Karlovac.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.