“Regata drvenih barak” kao čuvarica tradicije u Selcu

Ova će subota, 14. svibnja, biti posebna za jedno malo primorsko mjesto na Rivijeri Crikvenici – u Selcu će se održati osma po redu “Regata drvenih barak”. To uistinu posebno sportsko-rekreativno i zabavno događanje nastalo je kao rezultat ljubavi prema životu na moru i s morem, te snažne želje za očuvanjem tradicionalnih drvenih brodica.

Regata u selcu

Regata je dio programa revitalizacije pomorske baštine koji dugi niz godina provodi Jedriličarski klub “Jadro” iz Selca, a koji je i organizator ove zanimljive regate.
Na regati mogu sudjelovati sve tradicijske drvene barke na jedra, a bit će razvrstane u više kategorija, prema tipu i veličini.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Program predviđa prijave, spuštanje i opremanje barak s početkom u 9:00 sati, a start regate je u 13:00 sati. Po završetku regate, negdje oko 15:30 slijedi objed i proglašenje pobjednika regate.

Na druženje i priliku da pokažu svoje drvene barke pozvani su i vlasnici baraka bez jarbola i jedara. Nakon regate, barke koje dolaze na prikolicama bit će izložene na trgu ispred Harmice, a za sudionike je organizirano druženje.

Osim domaćih posada, očekuju se gosti iz Novog Vinodolskog, Krka, Lovrana, Mošćeničke Drage, Fažane, Rovinja i Nerezina.

Pozivaju se svi vlasnici drvenih morskih ljepotica na sudjelovanje u regati, a mještani i ostali posjetitelji su pozvani doći u Selce i uživati u predivnim prizorima, te dati podršku vlasnicima brodica koji se trude očuvati tradiciju.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Muzej Grada Crikvenice i Županijska lučka uprava Crikvenica.

Foto: TZ Grada Crikvenice

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.