Renaissance – elektronička glazba u službi turističke promidžbe

Udruga Klubska kultura kao utemeljitelj nagrade “Ambasador” koja se dodjeljuje akterima elektroničke glazbe pripremila je video projekt “Renaissance”. Cilj projekta je turistička promidžba povijesne i kulturne baštine renesansne Hrvatske poput dvoraca, utvrda i starih gradova uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe.

RENAISSANCE ZAPOČEO U VELIKOM TABORU

Sa svojim autorskim setom ispred Dvora Veliki Tabor već se predstavio house DJ i producent, Yakka iz Nove Gradiške. Plemićki grad Veliki Tabor jedan je od najznačajnijih kulturno–povijesnih spomenika profanoga graditeljstva kontinentalne Hrvatske. Izuzetan upravo zbog svoje monumentalne i autentične fortifikacijske arhitekture. Svojim smještajem na vrhu Košničkog Huma, na 333 metra nadmorske visine, dominira zagorskim krajem već više od pola tisućljeća – arhitektura se zapravo stopila s prirodom čineći jedinstvenu sliku. Impresivan je i pogled koji se s Velikog Tabora pruža na cijelo Hrvatsko zagorje i dio Slovenije. Ovaj spomenik kulture najviše nulte kategorije jedan je od najprepoznatljivijih identiteta, ne samo Hrvatskog zagorja, već i Hrvatske.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Yakka je dobitnik nekoliko nagrada “Ambasador” od strane publike i struke. Jedan je od aktualnih predvodnika domaće house scene iza kojeg stoje brojna izdanja. Tijekom nastupa u ovom projektu puštao je autorsku glazbu uključujući remikse koje je radio za domaće i strane glazbenike: Barbara Tucker, Adrian Hour, Eric Powa B, Detour, Nipplepeople, Anna Moor i drugi. Trenutno radi na novom albumu i remiksima koji će izlaziti kontinuirano u 2021. godine.

Yakka je tek prvi u nizu glazbenih umjetnika koji će svojim nastupima promicati povijesne lokacije. Već sljedeće nedjelje, 20. prosinca, uživajte u ljepotama Trsatskog kaštela u Rijeci. Publici će se u svom jednosatnom nastupu predstaviti dobitnici nagrade “Ambasador” Dalton Trance Teleport Live & Roko Pečarić. I na kraju treći video uradak snimljen je na lokaciji Tvrđava StarigradFortica u Omišu, a očekuje nas nastup DJ Jocka iz Splita. Projekt se prema najavama Udruge Klubska kultura planira nastaviti i tijekom 2021. snimanjima na zanimljivim lokacijama i u suradnji sa nagrađivanim autorima elektroničkog zvuka.

Izvor: Klubska scena
Foto: Screenshot Facebook Ambasador

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.