Restoran u špilji na Jadranskom moru jedan je od najromantičnijih restorana na svijetu

Ovo je jedan od najromantičnijih restorana na svijetu. Restoran se nalazi na Jadranskom moru u gradu Polignano a Mare u Južnoj Italiji. Zapravo ovo je hotelski restoran smješten u spektakularnoj vapnenačkoj špilji usred okomite litice koja je tipična za ovaj grad.

Inače, Polignano a Mare u predrimsko doba bio je grčka kolonija. Danas ovaj grad privlači svojom starom gradskom jezgrom punom autentičnih kuća i samostanom impresivne veličine. Ovaj nadaleko poznati restoran u špilji postoji već preko 300 godina. Ovaj restoran omiljen je za najromantičnija vjenčanja i nadaleko je poznat upravo zbog ove posebne špilje i pogleda na kristalno čisto Jadransko more.

RESTORAN U ŠPILJI IMA BEZVREMENSKI ŠARM

Ovo posebno čarobno i očaravajuće mjesto, restoran s terasom stvoren unutar prirodne špilje Restoran Grotta Palazzese ime je dobio po istoimenoj špilji i po mjestu koje se nekada nazivalo i “Grotta di Palazzo”. Oduvijek je bio prestižno i ekskluzivno mjesto, koje se za zabave i bankete koristi od 1700. godine, o čemu svjedoči i akvarel iz 1783. Jean Louis Despreza.

Grotta Palazzese je oduvijek bila nezaobliazno odredište za sve one koji vole otkrivati ​​očaravajuća i posebna mjesta i one koji vole profinjenu vrhunsku kuhinju. Od 1700. godine putnici koji su stizali iz Europe u južnu Italiju zaustavili bi se na ovom fascinantnom mjestu o čijoj su ljepoti izvještavali u svojim ljetopisima. Od tada je šarm ostao isti, s daškom modernog koji je restoran Grotta Palazzese učinio još ugodnijim i ekskluzivnijim.

Plavo more i nebo koje su kontrast tajanstvenim bojama špilje uz danje svijetlo i dodir sunčevih zraka čine da ljepota ovog obalnog krajolika doslovce zablista, a navečer pri zalasku sunca restoran poprima nezaboravne nijanse uz šarm i eleganciju svijetla restorana. Zamislite se tamo baš za tim stolom gdje snovi postaju stvarnost.

No restoran Grotta Palazzese nije poznat samo zbog svoje ljepote i jedinstvenog smještaja usred špilje. Njegova nadaleko poznata kuhinja je zapravo mamac za sve hedoniste koje vole ekskluzivnost i profinjenost.

Ukoliko ste poželjeli baš u ovom restoranu proslaviti romantičnu godišnjicu, ili pak zaprositi odabaranicu svog života zapravo vrlo jednostavno u par klikova možete rezervirati stol.

Fotografije: www.grottapalazzese.it

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.