Ribarski tjedan u Crikvenici – čuvar tradicije i centar zabave za sve generacije

Za nekoliko dana slijedi kruna ovogodišnjeg “Crikvenica Summer Showtimea”56. “Ribarski tjedan”, koji je dio projekta “Kvarner Maritime Heritage”. To je jedna od najstarijih manifestacija u Crikvenici, a ove će se godine održavati od 27. kolovoza do 3. rujna. Tjedan je to u kojem se spaja ljubav prema tradiciji, moru i zabavi.

Crikvenica je poznata po bogatoj ribarskoj prošlosti te brojnim svjetski priznatim ribarima i izumiteljima ribarskih alata, a “Ribarski tjedan” je jedan od podsjetnika na ribarstvo, jednu od osnovnih djelatnosti nekadašnjih Crikveničana.

Očekuje vas bogata gastro i eno ponuda prilagođena svačijem nepcu te tradicijska i kulturno-zabavna događanja za sve uzraste. Osim na kopnu, očekuju vas i raznovrsne aktivnosti na moru.

Prvi dan manifestacije Ribarski tjedan, 27. kolovoza, počinje jednom od novosti ove manifestacije. Riječ je o big-game fishingu ili sportskom ribolovu, koji će se održavati svaki dan u jutarnjem terminu po promotivnim cijenama. Svi zainteresirani se mogu prijaviti i pronaći više informacija na POVEZNICI. Ne propustite jedinstveni doživljaj na moru uz bok organizatora i svjetskog prvaka sportskog ribolova – Maura Lukšića!

U jutarnjim satima za najmlađe pripremljena je edukativna radionicu “Ča je to ribarija?”. U popodnevnim satima možete uživati u razgledavanju interpretacijskog plovidbenog centra, lošinjskog jedrenjaka Nerezinca. Jedrenjak je obnovljen po uzoru na lošinjske logere s kraja 19. stoljeća, a od 2010. godine je na listi zaštićenih kulturnih dobara Ministarstva kulture RH. U večernjim satima slijedi Noć vaterpola, Gastro večer i vinski sajam, dječja likovna radionica te prodajna izložba suvenira i rukotvorina. Svečano otvorenje 56. Ribarskog tjedna zakazano je u 20 sati. Nakon službenog dijela slijedi plovidba karavane turističkih brodova crikveničkim akvatorijem, predvođena lošinjskim logerom. Vožnja turističkim brodovima je besplatna za sve zainteresirane.

Rasplesat će vas glazbeni nastupi Alena Nižetića i glazbenog sastava “Baruffa” na Trgu Stjepana Radića. Centrom Crikvenice će se premijerno razvući najveća hrvatska navijačka zastava, duga čak 200 metara, koja će u studenom krenuti i u daleki Katar na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Ribarski tjedan pripremio bogat glazbeni program

Crikveničani i njihovi gosti će i ove godine tjedan dana uživati u sjajnim glazbenim nastupima (Alen Nižetić, Vanna, glazbeni sastav Baruffa, klapa Tramuntana, klapa Vinčace, glazbeni sastav Trio Crikvenica, Joso Butorac, glazbeni sastav Grooversi), dječjim likovnim i edukativnim radionicama, a na bogatu tradiciju će nas podsjetiti prodajne izložbe, izložbe u muzeju i Kućici od ribari, jedrenje i veslanje na drvenim barkama, Festival čakavske besede ČAfest…

Ovogodišnja novost Ribarskoga tjedna je gastro ponuda (Fish street food zona i Primorska riblja kuhinja by ‘Jadran’) u kućicama na dvije lokacije u centru grada. Tu je i vinski sajam “Vina našeg kraja”, budući da se konzumacija ribe savršeno nadopunjuje s kapljicom vina. A ukoliko želite naučiti nešto više o vinima i dobro se zabaviti, dobrodošli ste na vinske radionice na koje se možete prijaviti osobno u Turističko – informativnom centru u Crikvenici ili mailom na adresu. Svaki dan tijekom Ribarskoga tjedna centrom grada zaplivat će ribice. Među običnima, pronađite zlatnu ribicu, donesite ju u Info centar Crikvenica i osvojite nagradu.

Također, ne zaboravite se fotografirati na foto pointovima kako biste kući ponijeli lijepu uspomenu i provozati se na našem panoramskom kotaču po promotivnim cijenama tijekom slavljeničkog tjedna. Sva ljepota i raznolikost Crikvenice zrcali se u Ribarskome tjednu, na vama je samo da izaberete što prije vidjeti i doživjeti.

Pridružite se u subotu, 27. kolovoza tradicionalnom 56. Ribarskom tjednu u Crikvenici! Kušajte ukusna riblja jela, plešite, pjevajte i zabavite se uz bogati program događanja. Zaljubite se u crikveničku tradiciju (ako do sada niste imali priliku).

Program 56. Ribarskog tjedna u Crikvenici

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.