Rijeka Advent i ove će godine zasjati u punom sjaju

Najčarobniji Advent na Kvarneru – Rijeka Advent zaživjet će ponovno na brojnim gradskim lokacijama. U godini u kojoj nam je čarolija izuzetno potrebna, dekoracija će unijeti toplinu i svjetlost, proširiti pozitivnu energiju i razveseliti posjetitelje. Gotovo svaki kutak Rijeke obasjat će oko 500 tisuća lampica, koje će se protezati kilometrima.

Rijeka Advent 2020. stvorit će prigodan blagdanski ugođaj, ali i obogatiti turističku ponudu grada Rijeke. Osim primjerenog adventskog sadržaja, prigoda je to i za promociju lokalne gastro ponude i autohtonih proizvoda Rijeke i Kvarnera. Tako će Najčarobniji Advent na Kvarneru tradicionalno započeti paljenjem prve Adventske svijeće, 28. studenog na Trgu Ivana Koblera.

Adventski sajam na riječkom Korzu

U sklopu Adventskog sajma promovirat će se domaći autohtoni proizvodi i proizvođači okupljeni u sklopu Primorsko-goranske kašetice. Sajmom će se omogućiti promocija njihovih proizvoda i na jednom mjestu objediniti ponuda proizvođača, zadruga i OPG-a. Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj, Primorsko-goranska kašetica, okuplja 107 proizvođača sa 218 proizvoda. Tako će posjetitelji Adventa moći uživati u bogatoj ponudi od brojnih sorti vina, sireva, meda, pa sve do suhomesnatih proizvoda i suvenira. Na ovogodišnjem blagdanskom sajmu naći ćete sve potrebno za najfiniji domaći blagdanski stol – domaće kolače, autohtone likere, suhomesnate proizvode, orašaste plodove, ljekovito bilje, čajeve, proizvode od meda te brojne druge delicije.

Užici za nepce

Nezaobilazni, a posjetiteljima najdraži dio Adventa, Ri gastro Advent, ove godine ponovo je na Trgu Riječke rezolucije. Priprema se široka lepeza prigodnih blagdanskih, a ujedno i autohtonih jela. Na ovogodišnjem blagdanskom meniju naći će se izvrsna dnevna ponuda delicija. Moći ćete kušati sarmice u pecivu, brudet, jotu, gulaš s divljači, a sve to zaliti s kapljicom vrhunske Žlahtine. Za potpuni doživljaj blagdanske čarolije u ponudi će se naći i brojni slatki užici, koji će zadovoljiti svako nepce.

Najveća kruna u Europi i Morska pahuljica

Pogled iz centra grada prema Trsatu i dalje će okupirati najveća kruna u Europi – veličanstvena Votivna kruna. Prva adventska nedjelja već je tradicionalno rezervirana za početak prave božićne bajke na Trsatskom kaštelu, koja će ove godine zasjati u svom četvrtom izdanju. Advent na Gradini otvara svoja vrata 29. studenog, još blještaviji nego prije, uz unikatne božićne dekoracije i jedinstvene ručno izrađene jaslice.

I ove godine tradicija se nastavlja te će Gat Karoline Riječke, osamnaestu godinu za redom, postati dom klizališta Morska pahuljica. Klizalište otvara svoja vrata 6. prosinca, pa sve do 10. siječnja. Stavite kapu na glavu, rukavice na ruke, šal oko vrata i uživajte u zimskim radostima uz najbolje glazbene hitove.

Humanitarni karakter manifestacije Advent Rijeka

Rijeka Advent ponovno pokazuje svoj humanitarni karakter te nastavlja tradiciju održavanjem neizostavne Kuglice dobrih želja. Manifestacija će se održati 26. i 27. studenog, u adventskoj kućici na Korzu.

Na prostoru ispred Katedrale sv. Vida i ove će godine biti postavljene Jaslice, kojima će se očuvati pravi božićni duh. Jaslice u prirodnoj veličini, izrađene od pravog drveta, nezaobilazan su dio Rijeka Adventa i prava atrakcija kako kod domaćih tako i kod stranih posjetitelja.

Na kraju napomenimo kako se svi programi održavaju na otvorenim prostorima te će sve adventske kućice i prodaja biti organizirana sukladno propisanim epidemiološkim mjerama. Na vidljivim mjestima postavit će se punktovi na kojima će posjetitelji moći dezinficirati ruke.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.