Rivijera Crikvenica jednako je lijepa u sva godišnja doba

Toplina sunca, čist zrak, ljekovite kapljice morske soli, aromatično bilje te zeleni parkovi i šetnice neodoljivi su razlozi za dolazak na jednu od najpoznatijih jadranskih rivijera Rivijeru Crikvenica. Šarmantna mala turistička mjesta Jadranovo, Dramalj, Crikvenica i Selce svijet su raznovrsnosti prirodnih ljepota, neodoljivih mirisa i okusa, koji će zadovoljiti i najveće gurmane.

Pitate se kada doći na Rivijeru Crikvenica? Koje je najbolje vrijeme za vaše omiljene aktivnosti na svježem zraku? Ukratko je odgovor – baš svako! Dokazano je da razdoblje povoljnih klimatskih prilika za aktivnosti na otvorenom ovdje traje gotovo tijekom cijele godine. Ne morate se odreći jutarnjeg jogginga uz more, poslijepodnevne vožnje biciklom ili večernje šetnje.

KAMENE CRKVICE I ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA

Ako vas oduševljavaju sakralne građevine, na pravome ste mjestu. Brojne će vas crkve i kapelice oduševiti svojim interijerom i eksterijerom. Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, Sv. Antuna Padovanskoga i Ruska pravoslavna crkva u Crikvenici,  Sv. Jelena u Dramlju, Sv. Jakova apostola u Jadranovu i Svete Katarine u Selcu, neke su od većih crkvi koje nećete moći zaobići na svojem putovanju. No, ostavite ipak neku skrivenu kapelicu koju ćete posjetiti prilikom ponovnog dolaska.

Za sve koji su očarani arheologijom, na ovim se područjima nalazi i nekoliko nalazišta koji svjedoče o bogatom i dinamičnom životu iz doba starih Rimljana, ali i o životu davno izumrlih životinja. Nalazišta “Igralište” u Crikvenici i “Lokvišća” u Jadranovu čuvaju vrijedne keramičke radove starih Rimljana, dok Jama Vrtare male u Dramlju predstavlja jedno od najbogatijih paleontoloških nalazišta u Hrvatskoj.

Crikvenička je rivijera jedan od najslikovitijih dijelova obale Jadranskoga mora, jer spaja morski krajolik, zeleno zaleđe i kontinentalni šumski predio sa savršenom klimom koja osvježava ljeti. I upravo zato jer je Rivijera Crikvenica prepoznata kao rivijera s najljepšim plažama. Svako godišnje doba ima svoje čari te baš jesen i zima imaju svoj poseban oblik otkrivanja zanimljivijih lokacija i vidikovaca. Doživite šetnju obojanu žuto-smeđim bojama, udahnite miris mora, istražite skrivene dragulje prirode te upoznajte druga lica Rivijere Crikvenice koja je kako tvrde domaćini jednako lijepa cijele godine.

Ukoliko ste željni proširiti svoje znanje i vidjeti još više, svakako vam predlažemo da istražite čarobno zaleđe; zeleni Vinodol s pitoresknim mjestima Bribir, Drivenik, Grižane i Tribalj. No, nemojte zaboraviti ni nematerijalnu baštinu zbog koje svaki doživljaj dobiva potpuni smisao. Svi običaji, suveniri, pjesme i ples pokazuju različitosti, a opet s druge strane sličnosti, jer sve spajaju iste vrijednosti – ljubav prema tradiciji i upoznavanju nečeg novog.

Izvor i foto: Turistička zajednica Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.