Rockin’ in the Fields – odličan blues u Novaljskom polju

spot_img

Danas u Novaljskom polju počinje jedinstveni i neponovljivi Rockin’ in the Fields – blues & rock festival koji godinu za godinom prezentira vrhunske bendove iz zemlje i svijeta. Fantastičnim bendovima i atmosferom kakva samo u polju može biti nastavlja se blueserska tradicija uspostavljena prije osam godina u Novalji.

U organizaciji Udruge rokera grada Novalje – Uragan, od 19. do 21. kolovoza, usred Novaljskog polja – negdje na pola puta od grada do Zrća – održat će se sedmi međunarodni blues i rock festival u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novalje i Gradom Novaljom.

Festival u petak navečer otvara progresivni Dirty Harry, bend koji na sebi svojstven način svira numere najvećih faca koje obilježiše pola vijeka glazbene povijesti.

Istu večer nastupit će i Igor Zekić – poznatiji kao Zack Dust – čija je prva rock grupa Voodoo Lizards ostavila snažan dojam na ljubitelje glazbe.

Za subotu je najavljena četveročlana alternativna blues rock grupa iz Novigrada, The Screaming Wheels koji su kao predstavnici Hrvatske u siječnju 2019. godine nastupili su na 35. International Blues Challengeu u Memphisu – gdje su ih i kritika i publika prozvali “hrvatskom senzacijom”.

Drugi nastup subotnje večeri rezerviran je za Messerschmitt, garažni rock bend iz Pule koji praši od 1987.

U nedjeljnoj završnici nastupit će Pretty Explosions, bend koji je neposredno pred početak pandemije okupio Janez Juh, dotadašnji vođa garage-punk benda The Real Things. Za dostojno zatvaranje ovogodišnjeg festivala Rockin’ in the Fields pobrinut će se Austrijanac Raphael Wressnig – jazz, blues i funk orguljaš, tekstopisac i producent koji je snimio 17 vlastitih albuma, a gostovao na 35 tuđih.

Organizatori vas pozivaju da festival pohodite u što većem broju – osim vrhunske glazbe bit će tu i prodaje ploča, stripova, CD-ova i majica, u atmosferi koja će vam pokazati rokersko lice Novalje i otoka.

Foto: Udruga rokera grada Novalje – Uragan, Autor: Janko Belaj

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.