Rovinj – destinacija s najviše ostvarenih dolazaka u dosadašnjem dijelu srpnja

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je do danas ostvareno više od dva milijun turističkih dolazaka u srpnju, što je 54% dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Pritom je ostvareno i 14,7 milijuna turističkih noćenja što je približno 59% lanjskog rezultata. Od ukupnog broja dolazaka inozemni su turisti ostvarili 1,8 milijuna dolazaka (51% lanjskog rezultata) i 12,5 milijuna noćenja (56% lanjskog rezultata), dok je promet domaćih turista na razini od 90% prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 78% razine u noćenjima.

U dosadašnjem dijelu srpnja, odnosno u razdoblju od 1. do 26. srpnja u pogledu apsolutnog broja dolazaka vodeće je tržište Njemačke s kojeg je ostvareno 92% lanjskog rezultata, slijede Slovenija sa 91% te Poljska i Češka s oko 82% lanjskog rezultata mjerenog dolascima u istom razdoblju. Destinacije s najviše ostvarenih dolazaka u dosadašnjem dijelu srpnja su: Rovinj, Medulin, Crikvenica, Poreč, Umag i Split.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naslovna fotografija: Rovinj – TZ grada Rovinja

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.