Ruralne oaze Srijema i Slavonije

Onaj tko odabere odmor na jednom od seoskih gospodarstava Srijema i Slavonije otkriti će ljepotu tradicije, uživati će u druženju s domaćinima, dobro će jesti, udisati svježi zrak, a vratit će se kući napunjenih baterija i s doživljajima koje će dugo pamtiti. Nećete vjerovati što sve skriva ravnica.

Seljačko domaćinstvo Janković u Vrbanji

Odmorite se u dvosobnom apartmanu uz mogućnost korištenja usluge prehrane, točenja pića i napitaka iz vlastite proizvodnje. Ukoliko ste željni rekraacije moći ćete uživati u jahanju.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Darko Juzbašić – Matkova pecara u Bošnjacima

Degustirajte rakije od šljivovice, dunjevaču, jabukovaču, voćne likere od bazge, dunje, višnje i oraha. Obitelj Juzbašić nudi i smještaj u prekrasno obnovljenoj staroj kući sa autentičnim dvorištem.

OPG Šarčević u Bošnjacima

U pravom šokačkom ambijentu u Bošnjacima na imanju obitelji Šarčević u kušaonici degustirajte šljivovicu i voćne likere od oraha, višnje, gloga, šipka, dunje te bazge.

Acin salaš u Tordincima

Zavirite kroz kapiju Acinog salaša gdje sve miriše na tradiciju. To je mjesto koje odiše prošlošću: spavanje u drvenim, tradicijskim kućicama, u sobama uređenim na način kako su to radile naše bake. Možete vidjeti domaće životinje, jahati ili uživati u vožnji kočijom.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Darko Juzbašić – Matkova pecara

Poznato je po proizvodnji rakije, koja se u obitelji Juzbašić proteže kroz cijelo stoljeće. U kušaonici koja je uređena u starinskom stilu možete degustirati rakije od šljivovice, dunjevaču, jabukovaču ,voćne likere od bazge ,dunje, višnje i oraha.

Obitelj Juzbašić nudi i smještaj u prekrasno obnovljenoj staroj kući sa autentičnim namještajem.

Snašini kućari u Gradištu

Jedna od najstarijih u selu, starija od 150 godina tak da se može reći da su Snašini kućari svojevrstan muzej mjesta Gradišta. Odmorite se u ovoj predivnoj kući, kušajte domaću kuhinju, a domaćica će vam i pokazati kako se nekad tkalo na tkalačkom stanu i šarale tikvice kojih je u dvorištu mnoštvo.

Kuća za odmor Nađ u Oroliku

Osim smještaja za spavanje , okušajte se u raznim aktivnostima, od tradicijskih održavanja svinjokolja do pečenja rakija.

Ribarska kuća u Iloku

U prirodnom i mirnom okruženju u predjelu s lokalnim starim nazivom, renovirana tipična srijemska kuća, smještena u neposrednoj blizini obale Dunava. U sklopu je i kušaonica pjenušaca, vina i proizvoda od grožđa pod nazivom „Izvori života“, OPG Domagoj Zelenika.

Kuća za odmor Weinrauch u Iloku

Specifična i autentična iločka kuća građanskog tipa u kojoj je u prošlom stoljeću živjela obitelj Weinrauch, očuvanog interijera i eksterijera prilagođena za poseban doživljaj i boravak. Svatko tko voli uglađen, pomalo nostalgičan vintage stil neće pogriješiti odabirom kuće Weinrauch,no i svi putnici namjernici zasigurno će osjetiti autentični duh prošlih vremena i za vrijeme boravka udobno se smjestiti u ambijentu koji odmara od svakodnevice.

Ladanjska kuća Maras u Marincima

Ruralna kuća za odmor, prostor gdje snovi postaju stvarnost. Uvjerite se i sami i posjetite ovu prekrasnu kuću. Razlog zbog kojega vrijedi doći ovdje su idiličan pogled zlatnog klasa žita, suncokreta, kukuruza i repice, što je sigurno mamac za ljubitelje slikanja ili vožnje biciklom po brojnim puteljcima.

Putujući mjestima Srijema i Slavonije pred vama će se nizati ambijentalna mjesta i sela. Ne žurite, zastanite i osluhnite.

Fotografije i izvor: TZ Vukovarsko srijemske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.