Ryanair najavio nove linije prema Hrvatskoj

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair u posljednjih je nekoliko dana u distribuciju pustio tri nove linije prema Hrvatskoj za sljedeću ljetnu sezonu. Kako navodi Croatian Aviation, Ryanair je trenutno u preslagivanju svog reda letenja za sljedeću ljetnu sezonu te su u prodaji nove tri linije prema Hrvatskoj. Kompanija je ranije najavila povratak u Zračnu luku Rijeka, a očekuje se najava još linija prema Kvarneru.

U međuvremenu je Ryanair u prodaju pustio nove linije prema zadarskoj zračnoj luci u kojoj, u ljetnom redu letenja, ima svoju bazu. Trenutno je prema, odnosno iz Zračne luke Zadar u prodaji čak 39 međunarodnih linija Ryanaira, od čega su tri nove:

  • Zadar – Nuremberg – Zadar, od 29. ožujka 2022., dva puta tjedno, svakog utorka i subote do kraja listopada
  • Zadar – Stockholm Arlanda – Zadar, od 27. ožujka 2022., dva puta tjedno, svake srijede i nedjelje, do kraja listopada
  • Zadar – Torino – Zadar, od 28. ožujka 2022., dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka, također do kraja listopada.

Na ove tri nove linije u razdoblju od kraja ožujka do kraja listopada sljedeće godine Ryanair će ponuditi dodatnih gotovo 70 tisuća sjedala. Ujedno će Nuremberg biti deveto odredište Ryanaira u Njemačkoj iz Zadra (uz Berlin, Bremen, Keln, Dusseldorf Weeze, Frankfurt, Hamburg, Karlsruhe i Memmingen), te treće u Švedskoj (postojeće linije za Vaxjo i Goteborg).

Uz linije prema Zadru, Ryanair prometuje na cjelogodišnjim linijama prema Zagrebu, a sljedećeg ljeta bit će prisutan i u Puli, Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

Upravo je irski avioprijevoznik najzaslužniji za odličnu statistiku u zadarskoj zračnoj luci ističe Croatian Aviation. Naime, zahvaljujući ponovnom otvaranju ljetne baze ovog poznatog avioprijevoznika, zadarska je zračna luka u određenim ljetnim mjesecima imala više putnika u odnosu na iste mjesece iz rekordne 2019. godine. S najavom novih linija, kojih se očekuje još do početka ljetnog reda letenja sljedeće godine, možemo očekivati daljnje povećanje broja putnika u Zračnoj luci Zadar.

Naslovna fotografija: Pixabay.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.