Šareni interaktivni Balloon Museum gostuje u susjedstvu

- Oglas -

Nakon što je očarala ljude u Parizu i Rimu, te doživjela predstavljanje u 3. sezoni popularne Netflixove serije “Emily u Parizu”, šarena interaktivna izložba Pop Air Balloon Museum kreće na put diljem Europe i ovih se dana može posjetiti u Milanu u Italiji.

Balloon Museum je prvi svjetski inkubator umjetničkih djela i instalacija koje je u potpunosti posvećen umjetničkim djelima od “napuhanaca” i balona, i koji slavi vodeće međunarodne predstavnike ovog hvaljenog pop pokreta.

Svojom snažnom imerzivnom značajkom, izražajna moć muzeja i njegovih eksponata širi se i pruža novu formulu socijalizacije kroz umjetnosti. Kombinacijom tradicionalnog ostvarivanja i novih oblika suvremene socijalizacije, posjetitelj može transcendirati stvarni svijet i pretočiti ga u digitalni. Instalacije digitalne umjetnosti vode posjetitelje na psihodelično putovanje iz snova, kroz izložbu u pravom kaleidoskopu boja.

U Milanu, djela na napuhavanje 18 umjetnika i kolektiva ispunjavaju Superstudio od 6000 četvornih metara u ulici via Tortona 27, udaljene oko 20 minuta hoda od Piazze del Duomo.

Ogromne skulpture od balona, uključujući “Silenus” – usnulog diva Maxa Streichera – i “Orkestar zračnih brodova” – svjetleću skupinu zoomorfnih figura Enessa – stvaraju nezemaljske prostore kroz koje posjetitelji prolaze.

A za potpuni doživljaj svakako se uputite u “Hypercosmo”, ogromni bazen ispunjen lopticama ispod visećeg neba od balona koje mijenja boje.

Muzej balona gostovat će u Milanu do 12. veljače 2023. godine, a ulaznice koštaju 14 € radnim danom te 18 € vikendom.

Naslovna fotografija: Balloon Museum

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.